Mainos

Kotkalaisnuorukaisille murhasyyte

Kihlakunnansyyttäjä Christian Lundqvist vaati molemmille Kotkassa 14-vuotiaan pojan surmaan syyskuussa osallistuneille nuorukaisille tuomiota murhasta. Syytetyt nuoret kiistivät murhasyytteen, mutta myönsivät tapon.

Kotkan käräjäoikeudessa myöhään iltaan jatkuneessa oikeudenkäynnissä kuultiin syytettyjen lisäksi useita todistajia. Juttua lykättiin, koska puolustuksen pyynnöstä molemmat murhasta syytetyt määrättiin mielentilatutkimukseen.

Syytettyjen asiamiesten pyynnöistä huolimatta käräjäoikeus päätti, ettei surmaa käsitellä suljetuin ovin. Yleisö joutui poistumaan salista ainoastaan silloin, kun oikeus kuuli todistajina surman osin nähnyttä tyttöä ja ruumiinavauksen tehnyttä lääkäriä. Ruumiinavauspöytäkirja ja jutun tutkintaan liittyneet valokuvat julistettiin 30 vuodeksi salaisiksi.

Syytteen mukaan syytetyt ovat yhdessä tahallaan erityistä raakuutta ja julmuutta osoittaen tappaneet 14-vuotiaan kotkalaispojan 7. syyskuuta iltana Kotkan Malmingilla. Syyttäjä pitää rikosta kokonaisuutena törkeänä myös siksi, että se on kohdistunut sattumalta paikalle osuneeseen lapseen, joka ei itse ole antanut vähäisintäkään aihetta väkivaltaiseen käyttäytymiseen.

Surmatusta löytyi 112 veitseniskua eri puolilta kehoa. Arvion mukaan 17- ja 18-vuotiaat nuorukaiset hakkasivat veitsellä, potkivat ja löivät uhriaan noin kymmenen minuuttia. Tapahtumahetkellä tilannetta seurasi lähistöllä kolme tyttöä ja kaksi poikaa. Surma-aseen veritekoon luovuttanut 19-vuotias kotkalaisnuorukainen sai syytteen avunannosta tappoon.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja