Kotiteollisuuden Hynynen selätti musiikin luomisen tuskan

Kotiteollisuus-bändi kävi lähellä loppua maaliskuussa, kun laulaja Jouni Hynynen kuvaili inspiraation olevan hukassa. Nyt Hynynen kertoo kaiken olevan hyvin.

Kotiteollisuus-fanit olivat kauhuissaan maaliskuussa, kun laulaja Jouni Hynynen kertoi Mäntsälän Uutisten haastattelussa koko bändin lopettamisen olleen lähellä. Tuolloin Hynynen kirjoitti myös bändin kotisivuille luomisen tuskastaan.

– Uusia biisinraakileita on kasassa 19 ja kasa riffejä ja kertosäkeitä siihen päälle. Kuuntelin ne läpi äsken. Ei niistä mitään tule. Ei oikein kiinnosta tehdä mitään, kun muutto ja taloremontti painaa päälle. Kassellaan biisejä sitten syssymmällä, kun alkaa taas kiinnostaa, Hynynen päivitti maaliskuussa.

MTV.fi tapasi Hynysen Mielensäpahoittaja-elokuvan kutsuvierasensi-illassa. Reipas muusikko vakuutti bändin tulevaisuuden olevan ainakin lähitulevaisuuden suhteen turvattu.

– Myö lähdetään seuraavan levyn tekoon jo tämän kuun puolivälissä, että kyllä se materiaali on periaatteessa jo treenattu. On sitä kesällä tehty vähän töitäkin.

Hynynen vakuuttaa taistelun luovuuden tuskan kanssa olevan nyt ohi.

– Vuosi sitten oli vielä sellainen olo, mutta se aukesi tuossa keväällä. Kaikki on hyvin.

Mikä sitten auttoi tuskaisessa tilanteessa?

– Alkoholin avulla pääsin tulokseen, laulaja veistelee tyylilleen uskollisena.

Kotiteollisuus julkaisee lokakuun 17. päivä kokoelmalevyn Murheen mailla II 2007-2014. Kokoelmalla on myös kaksi upouutta Kotiteollisuus-biisiä. Toinen niistä, Helvetti jäätyy, julkaistaan sinkkuna syyskuun lopulla.

Lue myös:

    Uusimmat