Kotisiivoojan tärkeimmät välineet ja aineet – Marttojen kotitalousasiantuntija esittelee kodin siivouskitin

Kotisiivoojan siivouskitti – Marttojen kotitalousasiantuntija: "Tahranpoistossa vaikuttaa periaatteessa neljä asiaa" 2:33
Videolla Marttojen kotitalousasiantuntija Elli Pölhö esittelee siivoustarvikkeet ja -aineet, jotka kannattaa kotiin hankkia.

Kauppojen siivoushyllyt notkuvat erilaisista siivousaineista, -tarvikkeista ja muista kodin puhtaanapidon täsmätuotteista. Niistä jokaista ei kuitenkaan siivouskaappiin tarvitse ostaa, jotta paikat pysyvät puhtaana. 

Kysyimme Marttojen kotitalousasiantuntija Elli Pölhöltä, mitä siivousaineita ja -tarvikkeita kotiin kannattaa hankkia, jotta pärjää.

– Kodin ylläpitosiivoukseen sopii hyvin yleispuhdistusaineet ja miedot pesuaineet, Pölhö vinkkaa.

Toisin kuin siivoustarvikeostoksilla voisi luulla, ei siivous ole täyttä välineurheilua. Jokaiselle tahralle, huoneelle ja pinnalle ei välttämättä tarvitse ostaa omaa puhdistusainetta ja rättiä. 

Kotona on kuitenkin paikkoja, joihin on hyvä hankkia jotain yleispuhdistusainetta tehokkaampaa tököttiä. Esimerkiksi wc-pönttöön on hyvä käyttää sen puhdistukseen tarkoitettua ympäristöystävällistä pesuainetta.

– Tahranpoistossa vaikuttaa periaatteessa neljä asiaa. Ne ovat mekaniikka, lämpötila, kemia ja aika, Pölhö summaa.

Pölhö viittaa Sinnerin ympyrään, joka koostuu hänen luettelemista neljästä eri elementistä, joiden avulla lika irtoaa. Siivous on loppujen lopuksi suoraviivaista ja yksinkertaista puuhaa.

Videolla Marttojen kotitalousasiantuntija Elli Pölhö esittelee siivoustarvikkeet ja -aineet, jotka olisivat hyvä kotoa löytyä.

Lue myös:

    Uusimmat