Rauman Lukko varmisti jo paikkansa – näin CHL:n suomalaisosallistujat ratkotaan

Maalikooste: TPS - Lukko 5:45
Lukon CHL-paikka varmistui lauantain SM-liigakierroksen huippuottelussa TPS:ää vastaan.

Rauman Lukko on varmistanut ensimmäisenä SM-liigaseurana paikkansa ensi kauden Champions Hockey Leaguessa.

Lauantaina TPS:n vieraskaukalossa kaatanut Lukko on matkalla historiansa ensimmäiseen SM-liigan runkosarjavoittoon. Raumalaisten pistekeskiarvo (2,05 pistettä ottelua kohti) on selvästi parempi kuin sarjakakkosella HIFK:lla (1,96), kun joukkueella on pelaamatta enää neljä runkosarjaottelua.

Suomi saa tulevalle CHL-kaudelle neljä paikkaa, joista yksi menee kevään mestarille. Tämän jälkeen paikat täytetään runkosarjan ykkösellä, kakkosella ja kolmosella. Mikäli Suomen mestari tulee kärkinelikon ulkopuolelta, runkosarjasta vain kolme parasta pääsevät mukaan CHL:ään.

Lukko on ollut mukana CHL:ssä kolme kertaa. Kaudella 2015–16 se eteni aina välieriin asti. Viimeksi raumalaiset nähtiin mukana kaudella 2016–17.

Tähän mennessä jo 17 seuraa on varmistanut paikkansa 32 joukkueen sarjaan. Ruotsin SHL:stä mukaan ovat jo päässeet hallitseva CHL-mestari Frölunda, runkosarjavoittaja Växjö, kakkonen Rögle sekä kolmonen Leksand. Sveitsistä puolestaan varmoja ovat tässä vaiheessa EV Zug, Lausanne HC ja HC Lugano. Näillä kahdella suurimmalla liigalla on ensi kaudeksi viisi CHL-paikkaa.

CHL:n kausi 2020–21 jäi kokonaan pelaamatta koronapandemian takia.

Lue myös:

    Uusimmat