Mainos

Kotietsintä HS:n toimittajan kotiin nousi otsikoihin myös Venäjällä – "Vakoilu-skandaali"

Venäläismedia on jatkanut Suomen tiedustelu-uutisoinnin seuraamista. Venäjällä useat tiedotusvälineet ovat raportoineet Helsingin Sanomien toimittajan Laura Halmisen kotiin eilen tehdystä etsinnästä.

Esimerkiksi valtiollinen uutistoimisto Ria Novosti on huomioinut Helsingin Sanomien päätoimittajan Kaius Niemen kommentin kotietsinnän poikkeuksellisuudesta.

Radio Sputnikilla asiaa kommentoi maan hallituksen yhteydessä toimivan Finanssiyliopiston politiikan tutkija Aleksandr Shatilov. Hän arvioi radiolle, että suomalainen eliitti on suuntautunut Yhdysvaltoihin ja länteen. Tämän valossa Venäjää tarkkaillaan Suomessa. Shatilov kutsuu tapausta eräänlaiseksi "vakoilu-skandaaliksi" Suomen ja Venäjän välillä.

Osa venäläisotsikoista on myös outoja. Esimerkiksi valtiollisen television Vesti-uutissivusto kirjoittaa harhaanjohtavasti otsikossaan, että presidentti Sauli Niinistö ei olisi ollut tapauksesta kärryillä.

Otsikko lienee vetäneen mutkia suoriksi Niinistön aiemmista kommenteista, kun hän sanoi, ettei hänen tiedossaan ole, mitä tietoja Helsingin Sanomilla on ja mitä lehti aikoo julkaista.

Itse tekstissä kerrotaan Niinistön vaatineen tutkintaa Helsingin Sanomien tiedustelu-uutisoinnista.

Aihepiiri oli laajalti esillä venäläismediassa jo viikonloppuna. Esimerkiksi uutistoimisto Tass siteerasi silloin mediatietoja, joiden mukaan Puolustusvoimien tiedustelukeskuksessa oltiin "kiinnostuneita kaikesta, mikä oli kytköksissä Venäjään".

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.