Mainos

HS:n tiedustelujuttu noussut uutiseksi myös Venäjällä – "Suomessa syntyi skandaali, kun mediassa ilmestyi salaista tietoa"

1:33

Helsingin Sanomien juttu Viestikoekeskuksesta sekä siitä noussut kohu ovat nousseet uutiseksi myös monessa venäläisessä mediassa.

Esimerkiksi tietotoimisto RIA Novosti kirjoittaa, että ”Suomessa syntyi skandaali, kun mediassa ilmestyi salaista tietoa Tikkakoskella sijaitsevasta tiedustelukeskuksesta”.

Artikkelissa kerrotaan myös presidentti Sauli Niinistön sekä puolustusministeri Jussi Niinistön reaktioista sekä krp:n aloittamasta tutkinnasta.

RIA Novosti lainaa kirjoituksessaan myös Helsingin Sanomien artikkelin kohtaa, jossa kerrotaan Viestikoekeskuksen tarkkailevan Venäjän sotilasvoimia erityisesti entisen Leningradin alueella.

Myös toinen venäläinen tietotoimisto Tass kirjoittaa presidentti Sauli Niinistön sekä puolustusministeri Jussi Niinistön reaktioista sekä krp:n aloittamasta tutkinnasta.

Tekstissä siteerataan myös tietoja, joiden mukaan Puolustusvoimien tiedustelukeskuksessa oltiin ”kiinnostuneita kaikesta mikä liittyi Venäjään”.

Yhdeksi tällaiseksi asiaksi Tass nostaa Nord Stream -kaasuputkihankkeen. Kirjoituksessa kerrotaan, että Suomen tiedustelu uskoi viime vuosikymmenellä, että kaasuputkeen on teknisesti mahdollista asentaa erilaisia tiedustelujärjestelmiä.

Artikkelista nousseesta kohusta kerrotaan uutistoimistojen lisäksi myös muussa venäläisessä mediassa.

2:11

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.