Kotia kohti: Räväkkä remppakämppä taiteilijasielulle

Kotia kohti -sarjan kuudennessa jaksossa 29.4. Matleena ja jättikani Armi etsivät tilavaa kotia Miran avustuksella. Rohkea sisustustyyli antaa Tea-Mariialle tilaisuuden revitellä.

Tekstiilisuunnittelja Matleena on asunut monissa eri vuokrataloissa, mutta etsii nyt Kotia kohti -sarjassa ensimmäistä omaa asuntoa.

– Haluan jotain pysyvää, jotta voisin oikeasti rakentaa kodin. Haluan ostaa oman kämpän, josta ei tarvitsisi muuttaa pitkiin aikoihin pois ja saisin tehdä siitä juuri sen näköisen kuin itse haluan, nuori nainen kertoo.

Matleena etsii asuntoa Helsingin Kalliosta ja Alppilasta. Toiveena olisi, että uudessa asunnossa olisi puulattiat, isot ikkunat, parvi ja tilaa myös Matleenan jättikanille Armille.

Asuntoon ja remontointiin Matleena on varannut 150 000 euroa. Asuntoasiantuntija Mira Kasslin neuvoo, että budjetti riittää tilavaan yksiöön, sillä remonttiin kannattaa varata tarpeeksi rahaa.

– Remontoitavissa asunnoissa on omat riskinsä. Täytyy tietää remontoinnin perusperiaatteet sekä hintataso ja alueen yleinen hintataso, jotta arvonnousulle löytyy perusteita, Mira vinkkaa remonttikämppiä etsiville.

Asunto stailataan asujan näköiseksi

Sisustussuunnittelija Tea-Mariia Pyykönen haluaa säilyttää Matleenan omintakeisen tyylin uudessa kodissakin.

– Matleenan tyyliin sopii pirtsakat värit, kiilto ja glitter. Tämä on sellainen värien iloittelu, mutta ei kuitenkaan liikaa. Erikoiseen tyyliin kuuluu myös yllättäviä tekijöitä, kuten irtoripset somisteena seinällä, Tea-Mariia kehuu.

Matleenan uudessa 28 neliöisessä asunnossa remontoidaan lähes kaikki tilat. Huoneisto keittiö uusitaan kokonaan, puulattia maalataan valkoiseksi ja seinät käydään läpi valkoisella maalilla.

Kylpyhuoneessa vaihdetaan kalusteet, lisätään valaistusta ja maalataan katto. Matleenan makuuhuone eli asunnon parvi tapetoidaan ja sinne vievät portaat maalataan liukuvärillä. Portaille tehdään uudet kaiteet kierrätysputkista.

– Remontin avulla koti stailataan omistajansa näköiseksi ja tilava parvi tuo tarpeellisia lisäneliöitä yksiöön, Mira kertoo.

Katso tänään klo 21.00 AVAlla miten yksiöstä saadaan rempattua taiteelliselle Matleenalle täydellinen ensiasunto!

Katso edellinen jakso: Omakotitalosta pienempään luksusasuntoon

Kotia kohti AVAlla maanantaisin klo 21.00

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja