"Koti on asukkaita, ei vierailijoita varten" – suunnittelija paljastaa vuoden 2015 sisustustrendit

Pientä pintaremonttia -ohjelmastakin tuttu helsinkiläinen sisustussuunnittelija Mikko Toppala paljastaa vuoden 2015 sisustustrendit.

Yksi suositun Pientä pintaremonttia -lifestylesarjan suunnittelijoista, Mikko Toppala, muistuttaa, ettei kodin sisustamisessa kannata hypätä suin päin trendikelkkaan – on tehtävä oman maun mukaisia, arjessa toimivia ratkaisuja. Trendeillä suunnittelija pääsee pelaamaan, yllättävää kyllä, julkisissa tiloissa. 

– Yrityksen ulkoista ilmettä voi uusia useammin ja tätä kautta rohkeammin kuin yksityiskotia. Julkisessa tilassa käydään, siellä ei oleskella, joten trendivärejä ja -materiaaleja voi kokeilla vapaammin.

– Koen tärkeänä sen, että koti on kaunis ja tunnelmallinen. Käytännöllisyys ja helppohoitoisuus ovat nekin tärkeitä, mutta toivoisin, että ne eivät yksinomaan määrittelisi kodin sisustusratkaisuja.

Toppala hahmottelee vuoden 2015 trendejä seuraavasti:

1. Skandinaavinen tyyli maalaisromanttisin tehokeinoin

– Selkeä, yksinkertainen ja neutraaleja värisävyjä hyödyntävä kokonaisuus, johon otetaan särmää tai lisävolyymiä rustiikkityylisistä yksityiskohdista kuten kaapistoista, tarjoiluastioista ja valaisimista.

2. Metallivärit ja murretut sävyt

– Vuodenajat säätelevät vahvasti juuri sillä hetkellä esillä olevia trendivärejä. Pastellit ja puuteriset sävyt ovat kesällä ja keväällä enemmän esillä, syksyn myötä mennään tummempiin sävyihin. Sisustuksessa tämän ei tarvitse eikä kuulukaan näkyä dramaattisina muutoksina vaan pieninä ja helposti vaihdettavina asioina, esimerkiksi sohvatyynyinä.

3. Design-tuotteet yhdistettyinä Ikea-kalusteisiin

– Kaiken ei tarvitse olla kallista. Muutama tarkoin harkittu design-huonekalu tuo Ikea-tyyppiseen rentoon sisustukseen mukavasti maustetta. Klassikko on aina ajan tasalla.

4. Tilan tuntu, avaruus, avotilat

– Pienessäkin tilassa voi olla voimakas vaikutelma tilavuudesta. Isot ikkunat, avokeittiöt ja liian suurista huonekaluista luopuminen avartavat.

5. Luonnontilassa olevat pinnat

– Seinälle voi tehdä muutakin kuin tapetoida tai maalata. Rosoinen betoni- tai punatiiliseinä on sisustuselementti jo itsessään. Kivimäiset ja luonnolliset pinnat ovat kauniita.

6. Ison ja pienen yhdistäminen

– Keittiöissä pinnalla ovat suuret tiskialtaat, saarekkeet, tilavat alakaapistot, kevyet yläkaapistot, oleskelutiloissa pienet kevyet sarjapöydät ja toisaalta muhkeat ja syvät sohvat.

7. Se kaikkein tärkein trendi

– Koti on asukkaita, ei vierailijoita varten. Jos sisustus miellyttää juuri sinua, se on juuri sopiva. Jos rakastaa eläinkuoseja ja kirkkaita värejä, kannattaa sisustaa sen mukaan. Värikkyyttä ja kuviopintaa voi toteuttaa eri tavoin, räväkästi tai hillitysti.

Lähde: Pohjolan Design-Talo 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja