Kosteusvoidetta ja varovaisuutta parranajossa – näin miesten tulisi hoitaa ihoaan

Vain naiset tuntuvat hätääntyvän kasvoissaan tapahtuvista muutoksista, mutta myös miesten tulisi hoitaa ihoaan yhtä lailla. Näillä nopeilla ihonhoitovinkeillä mieskin saa kasvonsa hehkumaan!

Miesten tulisi kiinnittää enemmän huomiota kasvojensa hyvinvointiin. Muutamalla nopealla ihonhoitovinkillä kasvoille saa terveen hehkun.

Kasvot on syytä erottaa vartalosta

Siihen on hyvä syy, että vartalon puhdistamiseen ja kosteuttamiseen käytetään eri aineita kuin kasvojen hoitoon. Kasvojen iho on erityisen herkkä ja alttiimpi esimerkiksi säiden vaikutuksille kuin vaatteiden alle hautautuvat raajat. Siksi kasvojen ihonhoitoonkin olisi syytä kiinnittää erityishuomiota.

Kosteusvoide ei ole vain naisille

Kosteusvoiteen käyttö ei ole vain naisten juttu. Kun ihoa kosteuttaa päivittäin, pysyy iho kiinteämpänä. Etenkin talvipakkasen tai auringon kuivattama iho kaipaa ylimääräistä kosteutusta säilyäkseen hyväkuntoisena. Kuivaan ihoon tulee myös ryppyjä helpommin, joten päivittäisellä kosteutuksella pystyy pitämään ihonsa nuorekkaana pidempään.

Ei saippuaa säännöllisesti

Kasvoja ei kannata pestä säännöllisesti saippualla. Suihkugeelin tai saippuan käyttö kasvojen pesussa kuivattaa ihoa jo yhdellä kertaa ja ihon kunto voi heikentyä merkittävästi, jos sitä hoidetaan pitkään väärillä tuotteilla.

Toisaalta kasvoihin kertyy päivän aikana paljon epäpuhtauksia, jotka on tärkeä puhdistaa huolellisesti päivän päätteeksi. Jos et haaveile epäpuhtaista kasvoista, kannattaa iho puhdistaa sukupuoleen katsomatta aamuin sekä illoin.

Anna parralle huomiota

Parran ajaminen rasittaa ihoa, jolloin ihoalue kaipaa erityshuomiota. Terien kulkeminen pitkin ihoa on kasvoille painolasti, jonka kestämiseksi parranajon jälkeen iho kaipaa kipeästi rauhoitusta.

Kasvojen ihon hyvinvoinnin nimessä on äärimmäisen tärkeää kiinnittää huomiota siihen, miten partaa ajaa. Älä aja partaa koskaan vastakarvaan, sillä se edesauttaa karvojen kasvua sisäänpäin ja voi aiheuttaa pahojakin tulehduksia.

Parta kiinnittää hurjasti huomiota. Tästä syystä parta on tärkeä pitää myös siistinä, jos mielii antaa itsestään huolitellun kuvan. Jo muutamalla vedolla tuuheankin parran saa näyttämään siistiltä.

Silmät ovat sielun peili

Myös miesten olisi syytä olla huolissaan tummista silmänalusista. Ulkonäköhuolien sijaan huomio kannattaa kiinnittää siihen, mistä tummat silmänaluset yleensä johtuvat. Liian lyhyet yöunet näkyvät nopeasti silmien alla ennen muita negatiivisia terveysvaikutuksia.

Vaikka kulmakarvojen nyppimistä saatetaan pitää naisellisena tapana, eivät yhdistyneet kulmakarvat sovi miehillekään. Kulmakarvojen on tarkoitus suojata silmää ja toimia silmien kehyksinä. Liikaa on kuitenkin aina liikaa.

Kulmien siistimisen avuksi riittävät usein pinsetit ja pikkuruiset sakset. Pidempiä karvoja lyhentämällä ja kulmia yhdistäviä karvoja harventamalla ilme voi muuttua täysin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja