Mainos

Koskettava video ja kuvat: Syöpäsairaiden lasten harvinainen leikkihetki – "Kerrankin pääsee pallomereen"

Turussa syöpää sairastavat lapset pääsivät tänään nauttimaan harvinaisesta hetkestä, kun sairastuneiden lasten perheet päästettiin uunituoreeseen sisäleikkipuistoon – ennen kuin yksikään lapsi oli telminyt siellä.

Myös lasten vanhemmat saivat olla hivenen rennommin kuin yleensä, kun kerrankin sai olla pelkäämättä bakteerien ja viruksien tarttumista.

Syöpää sairastaville lapsille on erityisen tärkeää, että leluissa ja leikkipaikoissa ei ole muiden lasten pöpöjä, sillä tavallinen flunssakin saattaa viedä syöpälapsen moneksi viikoksi sairaalaan.

Paikalle olivat tulleet myös 6-vuotias Eetu ja hänen äitinsä Piia Hurme.

– Eetu on odottanut tätä jo muutaman vuoden. Normaalisti emme voi tulla tällaisiin paikkoihin, koska bakteereita pitää vältellä koko ajan, Piia Hurme sanoo.

Eetu sairastui syöpään 3-vuotiaana. Tänään hän tuli innokkaana selittämään toimittajalle, kuinka päivä on kulunut. Hän sanoo viimeksi olleensa vastaavassa paikassa, kun oli terve.

– Tänään olen pomppinut trampoliinilla ja käynyt pallomeressä.

Juuri pallomeri on yksi niistä paikoista, joita syöpälapsen täytyy erityisesti välttää, sillä pöpöt tykkäävät pesiä pallojen pinnoilla.

Yksi äideistä, Niina Piippo, kertoo, että periaatteessa lapset voisivat tulla sisäleikkipuistoon uudestaankin, vaikka siellä on leikkinyt muitakin lapsia. Se tosin vaatisi erityisjärjestelyt.

– Joissakin kaupungeissa näin on tehtykin, ja yrityksiä on lähtenyt tempaukseen mukaan. Siivousfirma on siivonnut ja desinfioinut kaikki tilat. Sitten pölyn on annettu laskeutua yhden päivän, minkä jälkeen lapset ovat päässeet leikkimään. Nämä ovat tietysti vain yksittäisiä kertoja vuodessa, ja vaativat paljon esivalmisteluja, hän sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.