Koskelan murhasta kirjan kirjoittanut Tiia Palmén kertoo, millaista on rikostoimittajien työ: "Media auttaa poliisia"

Koskelan murhatapauksesta kirjan kirjoittanut Tiia Palmén kertoo, mikä rikostoimittajan työssä kiehtoo 5:43
Koskelan murhan uhria oli koulukiusattu pitkään ennen kuolemaa. Rikostoimittaja Tiia Palmén painottaa Viiden jälkeen -ohjelmassa aikuisten vastuuta, jotta kiusaamistapaukset tulisivat esille.

Kun jossain tapahtuu rikos, MTV Uutisten rikostoimittaja Tiia Palmén alkaa selvittää tapausta samanaikaisesti poliisin kanssa. Koskelan joulukuisesta murhatapauksesta kirjan kirjoittanut Palménin mukaan rikostoimittajan työllä on usein suuri merkitys myös poliisin työn kannalta.

Tiia Palménia kiinnosti rikostapaukset jo nuorena, ja hän luki usein jännityskirjoja. Palménia kiehtoo se, kun rikostapahtumissa pääsee paikan päälle selvittämään, mistä on mahdollisesti kyse. Rikoksissa myös riittää pengottavaa.

– Rikokset eivät ole mustavalkoisia, vaan taustalla on usein paljon ja monisyisiä asioita. 

Toimittajat tutkivat ilmiöitä rikostapausten taustalla

Palmén näkee, että rikostoimittajan työllä on iso merkitys rikoskentässä poliisin ja oikeuslaitoksen ohella. 

– Toki poliisikin kertoo tutkinnoista, mutta nykyään usein melko myöhään ja aika niukasti. Monesti media ja toimittaja kaivaa niitä tietoja, koska poliisi on niin vaitonainen.

– Voisin väittää, että media välillä auttaa poliisia tiedonkeruussa, koska monet poliisit ovat sanoneet, että he seuraavat, mitä media kirjoittaa mistäkin tapauksesta.

Poliisi ja toimittaja tutkivat Palménin mukaan tapauksia vähän eri näkokulmista. Poliisi ei välttämättä toimittajan tapaan tutki ilmiöitä tiettyjen tapausten taustalla, vaan keskittyy vain rikoksen selvittämiseen. 

– Ja välttämättä poliisi ei kuule kaikkea, mitä toimittaja saattaa kuulla.

Lue myös:

    Uusimmat