Mainos

Korot nousevat Saksan vanavedessä

Rahamarkkinakorot ovat Saksan korkopäätöksen jälkeen jatkaneet nousuaan. Korkojen nousun odotetaan jatkuvan ainakin ensi kevääseen, jolloin Emu-kurssit lyödään lukkoon.

Saksan eilinen koronnosto oli ensimmäinen varmistus siitä, että euroraha on pian totta. Euroopan keskuspankit toimivat lähes yhtenä rintamana ja nostivat omia korkojaan perässä.

Suomen rahamarkkinoilla Saksan koronnosto näkyi edelleen tänään. Heliboreissa saldoksi mitattiin pahimmillaan yli 0,20 prosenttiyksikön nousuja.

Jatkossa kuluttaja saa kokea lisää vastaavia liikkeitä. Välimeren mailla on kova työ laskea korkojaan samalla, kun talouskasvu on voimakasta.

Yleisin arvio eurokorkojen kohtaamispaikasta on neljä prosenttia, mikä merkitsee Suomelle puolen prosenttiyksikön nousua. Parinsadan tonnin helibor-lainan omistaja voi kesään mennessä odottaa kuukausikorkoonsa kuuden-seitsemänkympin lisämaksua.

Prime-korot seuraavat hiljalleen perässä. Handelsbanken on omaansa jo nostanut.

Suomen Pankki ei reagoinut Saksan koronnostoon suoraan, mutta palannee asiaan marraskuussa. Keskuspankin koronnoston todennäköisyyttää lisää se, että pankilla on viimeiset hetket toimia omin voimin. Keväällä Suomi on yhä tiukemmin Bundesbankin talutusnuorassa.
(MTV3/Pekka Nykänen)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.