Koronavirus toi muutoksen sääntökirjaan – tarkoituksellisesta yskäisystä ulosajo

Miten korona-aika on vaikuttanut urheilijan mielentilaan? Urheilupsykologi Tuomas Grönman kertoo 2:08
Videolla urheilupsykologi Tuomas Grönman kertoo koronakriisin vaikutuksista urheilijan mielentilaan.

Jalkapallon sääntökirjaan tehtiin päivitys koronakriisin myötä. Tarkoituksellisesta yskäisystä saa tulevaisuudessa punaisen kortin, kertovat lajin säännöistä päättävä elin Ifab ja Englannin jalkapalloliitto FA.

Kyseinen rikkomus on nyt samassa kategoriassa loukkaavan kielen ja eleiden kanssa. Tuomarin tulee tehdä päätös rikkomuksen oikeasta tarkoituksesta.

– Jos tapahtunut olisi selvästikin vahinko tai yskäisy tapahtuisi kaukana muista pelaajista, niin silloin ei tuomari reagoisi tilanteeseen. Jos tilanne tapahtuisi kuitenkin tarpeeksi lähellä muita, niin silloin tuomari voi reagoida, Ifab lisäsi.

FA julkaisi ruohonjuuritason jalkapallolle omat ohjeistuksensa, jotka tulevat voimaan heti. Se kertoi asiasta tiedotteessa.

– Jos tapaus ei olisi punaisen kortin arvoinen, niin silloin voi antaa varoituksen epäurheilijamaisesta käytöksestä, FA tiedotti.

Liitto lisäsi, että tuomarit eivät saa rangaista rutiininomaista yskimistä ja toiminta voi olla oikeutettua ainoastaan silloin, kun kyseessä on selkeä rikkomus toista kohtaan. Englannin jalkapallon ylemmillä tasoilla ei ole selkeää ohjeistusta. Tuomarit käyttävät omaa harkintakykyään eri tilanteissa.


Lue myös:

    Uusimmat