Koronavirus luo uhan monen nyrkkeilijän uralle, huippumanagerilla suuri huolenaihe – "Kaikki menee täysin sekaisin"

4:06
Tulosruutu päivitti olympialaisten tilannetta 23. maaliskuuta.

Nyrkkeilypromoottori ja -manageri Eddie Hearn pelkää koronaviruksen aiheuttaman tauon tuovan useiden nyrkkeilijöiden eteen liian suuria haasteita. 

Koronavirus on saanut koko urheilevan maailman liki täysin pysähdyksiin. Totaalinen tauko tuo mukanaan suuria haasteita varsinkin yksilöurheilijoille.

Pahimmillaan urheilu- ja ottelutauot saattavat venyä jopa syksyyn, jos virusta ei saada kuriin. 

– Jos tämä jatkuu syys-, loka, marras tai joulukuulle, meillä on ottelijoita, jotka eivät ole otelleet tänä vuonna, Hearn pohtii Reutersin mukaan. 

Hearn pelkää, että useat lupaavat ottelijat joutuvat taipumaan taloudellisten ongelmien edessä ja lopettavat uransa. 

– Kärkipään ottelijat ovat turvassa, mutta läpimurtoaan tekevät, pienempien hallien ottelijat, uraansa aloittelevat ja ilman sponsoreita ottelevat nyrkkeilijät kohtaavat suuria huolia.

– Heidän täytyy luopua nyrkkeilystä ja mennä töihin. Se on sydäntäsärkevää jollekin, joka yrittää elää unelmaansa, Hearn harmittelee.

Useat nyrkkeilijät ovat ponnistaneet ammattilaiskehiin vasta niitettyään menestystä amatööreissä. Olympialaiset ovat olleet lupaaville nyrkkeilijöille hyviä ponnahduslautoja ammattilaiskehiin.

Tätä polkua tähteyteen ovat tallanneet esimerkiksi raskaan sarjaan huippuiskijät Anthony Joshua, Deontay Wilder ja Oleksandr Usyk. Hearn harmittelee myös tiukasti olympialaisten eteen töitä tehneiden urheilijoiden kohtaloa, sillä kisat siirtyvät maailmalla vallitsevan koronaviruksen vuoksi toiseen ajankohtaan tai ne perutaan täysin.

– Esimerkiksi olympialaiset. Nämä tyypit ovat tehneet neljä vuotta hurjasti töitä saavuttaakseen unelmansa ja otellakseen Tokiossa. Ei ole mahdollista, että nämä olympialaiset järjestetään, joten mitä he tekevät? Kaikki menee täysin sekaisin joka lajissa, Hearn päivittelee.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.