Koronavirus jatkaa leviämistään: Etelä-Koreassa jo yli 1 100 koronavirustartuntaa

0:59
Katso videolta koronaviruksen levinneisyys, kuolonuhrit ja tartuntamäärät.

Kiina kertoi 52 uudesta kuolemasta, mikä on pienin päivittäinen luku viikkoihin.

Koronavirus jatkaa leviämistään Kiinan ulkopuolella. Etelä-Korea kertoi keskiviikkoaamuna 169 uudesta todetusta tartunnasta, mikä nostaa maassa tartunnan saaneiden määrän lähes 1 150:een.

Etelä-Koreassa on todettu eniten tartuntoja Kiinan ulkopuolella. Maan viranomaisten mukaan Etelä-Koreassa on nyt kuollut viruksen seurauksena 11 ihmistä.

Suurin osa tartunnoista on todettu maan neljänneksi suurimmassa kaupungissa Daegussa, jossa asuu noin 2,5 miljoonaa ihmistä.

Kiinassa kuollut jo yli 2 700 ihmistä

Kiina puolestaan kertoi 52 uudesta koronaviruskuolemasta. Luku on pienin päivittäinen lisäys yli kolmeen viikkoon. Yhteensä Kiinassa on maan viranomaisten mukaan kuollut viruksen seurauksena nyt 2 715 ihmistä.

Uusia tartuntoja oli Kiinan mukaan todettu koko maassa vähän yli 400, niistä lähes kaikki tartuntojen keskiössä olevassa Hubein maakunnassa. Tartunnan saaneita on kerrottu olevan yhteensä yli 78 000. Noin 30 000:n arvioidaan toipuneen viruksen aiheuttamasta sairaudesta, kertoo Hongkongissa ilmestyvän South China Morning Post -lehden laskuri.

Maailmalla pelätään tartuntoja

Uusi koronavirus on levinnyt viime päivinä nopeasti Kiinan ulkopuolella. Esimerkiksi Italiassa oli tiistaihin mennessä todettu yhteensä 325 tartuntaa. 11 Ihmisen on Italiassa kerrottu kuolleen tartunnan seurauksena.

Yhdysvalloissa maan tautikeskus CDC varoitti tiistaina olevan vain ajan kysymys milloin koronavirustartunnan alkavat levitä myös Yhdysvalloissa.

– Kysymys ei ole niinkään se, voiko tällaista tapahtua maassamme vaan milloin niin tapahtuu ja kuinka moni maassamme sairastuu vakavasti, koronaviruksen leviämistä arvioinut lääkäri Nancy Messonnier sanoi tiedotustilaisuudessa.

CDC:n mukaan paikallishallintojen, yritysten ja koulujen on syytä laatia suunnitelmia viruksen leviämisen varalle.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja