Koronaviruksen luomat epävarmuustekijät pakottivat Neste Rallin kisajärjestäjät ikävään ratkaisuun – "Päätös oli monella tapaa vaikea"

Suomen MM-ralli on peruttu koronaviruspandemian luoman poikkeustilanteen vuoksi. Neste Rallin kisajärjestäjät myöntävät, että tilanne oli haastava.

Koronaviruspandemia on pyyhkinyt jo useamman rallikilpailun pois kilpailukalenterista. Keskiviikkona Suomen MM-ralli liittyi kokonaan jo peruttujen Chilen, Portugalin ja Kenian rallien joukkoon.

Neste Rallin järjestäjät tiedostivat peruuntumisen uhan jo aikaisin keväällä, mutta lopullinen päätös oli silti haastava. Kisajärjestäjät pohtivat jopa mahdollisuutta siirtää ralli ajettavaksi myöhemmälle syksyyn, mutta päätös rallin perumisesta oli järkevämpi.

Kilpailujärjestäjät eivät halunneet vaarantaa yhteiskunnan terveyttä, joten peruminen oli ainoa järkevä ratkaisu.

– Vaikka Neste Rallin peruuntumiseen oli pitkin kevättä osattu jo valmistautuakin, on toki selvää, että päätös oli monella tapaa vaikea. Haluamme peruutuksella osoittaa vastuullisuutta aivan kaikkia sidosryhmiämme sekä koko yhteiskuntaa kohtaan. Terveys ja hyvinvointi ovat aina etusijalla, Neste Rallin promoottori Jani Backman toteaa AKK:n tiedotteessa.

Jyväskylässä oli määrä juhlia tänä vuonna 70-vuotista rallitaivalta, mutta juhlallisuudet siirtyvät nyt vuodella eteenpäin.

– Suuntaamme katseet luottavaisina vuoteen 2021, jolloin pääsemme vihdoin juhlimaan 70-vuotiasta rallia ansaitusti hyvissä tunnelmissa yhdessä katsojien, kilpailijoiden, tapahtumantekijöiden sekä pitkäaikaisten että uusien kumppaneidemme kanssa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja