Koronasta parantuneen Jari Hedmanin ystävä menehtyi sairauteen – "Hän oli minua nuorempi"

19:22

Tennisvalmentaja Jari Hedman kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa ystävänsä menehtyneen koronaan Suomessa. Yllä olevalla videolla Hedmanin lisäksi myös laulaja Anna Hanski sekä toimittaja Baba Lybeck kertovat koronaan sairastumisestaan.

Koronaan sairastunut ja siitä parantunut tennisvalmentaja Jari Hedman kertoi aluksi vähätelleensä tautia, mutta ymmärtävänsä nyt, miten vakavasta sairaudesta voi olla kysymys. Hedman itse selvisi melko lievillä oireilla, mutta hänen ystävänsä menehtyi koronaan.

– Se, jos mikä pysäytti. Hän oli minua kolme-neljä vuotta nuorempi, sporttinen henkilö. Hän menehtyi Suomessa. Kyllä se panee miettimään, että miksei sama voisi tapahtua minullekin, 59-vuotias Hedman sanoi.

Jari Hedman sairastui koronaan Itävallan matkansa jälkeen, kun koronaa ei vielä osattu Suomessa pitää yhtä suurena uhkana kuin nyt.

– Olin laskettelumatkalla Itävallassa helmikuun lopussa. Siinä vaiheessa koronaa ei ollut nykyisessä määrin Euroopassa. Minä vähättelin sairautta – ajattelin, että se on samanlainen kuin tavallinen influenssa.

Palattuaan matkalta Hedman sai flunssaoireita. Ensimmäisessä testissä hän sai negatiivisen koronatuloksen.

– Ajattelin, että käyn tarkistamassa asian lääkärillä, kun kerran olin ollut Itävallassa ja tiedettiin, että sieltä oli tullut koronatartuntoja. Kävin testissä ja se todettiin negatiiviseksi.

Hedman kertoo oireiden olleen kaiken kaikkiaan lieviä, mutta muun muassa kuumeen nousun jälkeen hän päätti mennä lääkäriin uudestaan.

– Yhden päivän oli todella kova päänsärky. Kaikkia lihaksia ja niveliä särki, kuumetta oli noin 39 astetta. Otin särkylääkkeitä ja menin nukkumaan, ja aamulla kaikki oireet olivat poissa. Kysyin lääkäriystävältäni, että miten tässä pitäisi toimia, ja hän kehotti menemään uudelleen testiin. Se oli positiivinen.

Hedmanin tytär, joka asuu isänsä kanssa samassa taloudessa, ei saanut minkäänlaisia oireita.

– Hoitohenkilökunta sanoi, että hänen ei tarvitse tulla testeihin, koska hänellä ei ollut mitään oireita.

Hedman on parantunut koronasta kokonaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja