Koronaryhmän painava suositus yli 12-vuotiaille rokottamattomille: Välttäkää ravintoloita, kontaktilajeja, joukkoliikennettä, kirkossa käymistä ja yhteislauluja

6:28
MTV Uutisten kysely: 5 prosenttia suomalaisista ei aio ottaa koronarokotetta – tässä syyt

Sairaanhoidossa on yhä ylimääräistä kuormittumista koronatartuntojen hoidon takia pääkaupunkiseudulla, pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kertoo tiedotteessaan. Ryhmä suosittelee yli 12-vuotiaiden rokottamattomien toimivan erityisen varovaisesti kaikessa tekemisessään, ja kannustaa jokaista hakeutumaan koronarokotukseen.

– Rokottamattomille suositellaan sellaisten sisätilojen välttämistä, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Tällaisia sisätiloja ja tilaisuuksia ovat erityisesti anniskeluravintolat, joukkueurheilu ja kontaktilajit, hengelliset kokoontumiset sekä kuorolaulutoiminta tai yhteislaulutilaisuudet. Lisäksi suositellaan välttämään yöpymistä edellyttäviä kursseja, joukkoliikennettä sekä isoja yleisötilaisuuksia, joissa istumapaikkoja ei ole määritelty, Helsingin kaupungin tiedotteessa kuvaillaan.

Koronakoordinaatioryhmä korostaa, että jos edellä mainittuun toimintaan osallistutaan, on suositeltavaa välttää lähikontakteja, käyttää maskia ja ylipäänsä osallistua vain terveenä.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä esittää valtioneuvostolle koronapassin käytön jatkamista vuodenvaihteen jälkeen sekä käytön laajentamista tilanteisiin, joissa hallintopäätöksin asetettuja rajoituksia ei ole voimassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja