Modernan koronarokote on tehokas 6–11-vuotiailla lapsilla – sopiva annos puolet aikuisen rokotteesta

2:46
MTV Uutiset Live: Tällaisia koronan jälkioireita lapsilla on havaittu – infektioylilääkäri rokottaisi lapset jo syksyllä (23.2.2021)

Modernan koronarokote on osoittautunut testeissä tehokkaaksi lapsilla, yhdysvaltalaisyhtiö kertoo.

Yhtiön mukaan rokote sai 6–11-vuotiaissa lapsissa aikaan tehokkaan immuunivasteen kahdella annoksella. Lapsille annettava annos on kooltaan puolet aikuisille annettavasta, mutta se sai kuitenkin aikaan enemmän vasta-aineita kuin aikuisilla.

Testeissä oli mukana yli 4  700 lasta. Valtaosa sivuvaikutuksista oli lieviä.

Modernan mukaan rokote saavutti testeissä sille asetetut tavoitteet, ja yhtiö antaa pian tutkimustuloksensa viranomaisten arvioitavaksi käyttöluvan saamista varten.

Viime viikolla Pfizer kertoi, että sen rokote osoittautui testeissä 90-prosenttisen tehokkaaksi oireellisen koronatartunnan estämisessä 5–11-vuotiailla lapsilla. Yhdysvaltain lääkeviraston FDA:n asiantuntijapaneelin on tarkoitus käsitellä Pfizerin rokotteen käyttölupaa 5–11-vuotiaille tiistaina.

Yhdysvalloissa on kuollut pandemian aikana koronavirukseen liittyen reilut 150 lasta ikähaarukassa 5–11. Maassa on tuohon ikäryhmään kuuluvia kaikkiaan noin 28 miljoonaa. Yhteensä Yhdysvalloissa on kuollut virukseen liittyen yli 750  000 ihmistä.

Presidentti Joe Bidenin hallinto on kertonut olevansa valmis organisoimaan lasten rokotukset heti, kun jonkin yhtiön rokote saa viranomaisten hyväksynnän tuossa ikäryhmässä. Hallinnon tartuntatautiasiantuntija Anthony Fauci on arvioinut, että Pfizerin rokotetta voidaan alkaa antaa lapsille jo marraskuun puolivälin tienoilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja