Koronantorjuntaa Amerikan malliin: Länsi-Virginia arpoo rokotteen ottajille haulikoita ja kivääreitä

Joka neljäs amerikkalainen ei aio ottaa koronarokotetta 2:05
Video: Jopa joka neljäs amerikkalainen ei aio ottaa koronarokotetta, kertoi MTV Uutisten Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mari Karppinen huhtikuun lopulla New Yorkista.

Länsi-Virginian osavaltio houkuttelee ihmisiä ottaamaan koronarokotteen periamerikkalaisella keinolla: aseilla. 

Rokotevastaisuus on Yhdysvalloissa huolestuttavan korkealla tasolla, joten osavaltiot ovat päätynyneet houkuttelemaan kansalaisia rokotteen ottamiseen erilaisilla lahjoilla ja arvonnoilla.

Rokotteen ottajien kesken on eri osavaltioissa arvottu esimerkiksi huvipuistolippuja tai maksuttomia oluttuopillisia.

Joissakin valtioissa houkuttimet ovat olleet rahallisesti merkittävämpiäkin. Ohion osavaltiossa rokotteenottajien kesken arvottiin miljoona dollaria. New Yorkin osavaltiossa taas arvotaan 50 yliopistostipendiä nuorille rokotteenottajille.

Kenties kovimmat panokset ovat käytössä Länsi-Virginian osavaltiossa. Periamerikkalaiseen tapaan osavaltio on ilmoittanut arpovansa rokotuksen saaneiden kesken kesän aikana viisi haulikkoa ja viisi kiikaritähtäimellä varustettua metsästyskivääriä.

Jaossa myös metsästyslupia, lahjakortteja ja miljoonan pääpotti

Arvontaan voi osallistua, jos virallinen kotipaikka on Länsi-Virginiassa, on saanut vähintään yhden rokoteannoksen ja on haluakas vastaanottamaan aseen. Osavaltio pyrkii myös tekemään aseiden käytön mahdolliseksi, sillä arpajaisvoittoina rokotteen ottajille jaetaan myös metsästys- ja kalastuslupia. Länsi-Virginiassakin arvotaan rokotteen ottajien kesken myös miljoona dollaria.

Osavaltion terveysministeriön mukaan 51,1 prosenttia länsivirginialaisista on saanut ainakin yhden koronarokoteannoksen. Rokoteannoiksen saaneet voivat ilmotitautua arvontaan 20.6. alkaen ja arvonnat jatkuvat elokuulle asti.  

Osavaltio tarjoaa myös sadan dollarin arvoisia lahjakortteja alle 35-vuotiaille molemmat rokoteannokset saaneille.

Lähteet: Forbes, Time, CNN

Lue myös:

    Uusimmat