Koronan rajoitustoimenpiteet kuohuttavat Australiassa - Useita protesteja ympäri maata viikonloppuna

Ihmiset osoittivat mieltä lauantaina Australian suurimmissa kaupungissa tiukkoja koronan rajoitustoimenpiteitä vastaan. Tuhannet ihmiset kokoontuivat Sydneyssä ja protesteja pidettiin myös Melbournessa ja Brisbanessa.

Tuhannet ihmiset marssivat läpi Sydneyn keskustan Haymarketin alueelle lauantaina järjestetyssä mielenosoituksessa koronarajoituksia vastaan. Viranomaiset kertovat tehneensä 57 pidätystä.

Mielenosoittajat kantoivat kylttejä, joissa kehotettiin ”jättämään maskit ja korottamaan ääntä” sekä toivottiin ”Australian heräävän”.

Mielenosoittajat tukkivat katuja ja kokoontuivat Sydneyn kaupungintalon ulkopuolelle. Yksi mielenosoittajien ryhmistä heitti pulloja viranomaisia kohti.

– Poliisi tunnustaa ja tukee ihmisten ja ryhmien oikeutta osoittaa mieltä sananvapauden ja kokoontumisvapauden nimissä, mutta tämänpäiväiset protestit ovat nykyisten koronaa  koskevien kansanterveysmääräysten vastaisia, poliisi tiedotti.

Uusi Etelä-Walesin terveysviranomaiset julistivat alueen koronakeskukseksi juuri ennen kuin protesti alkoi, ABC News kertoo.

Protesteja järjestettiin myös Melbournessa ja Brisbanessa.

Australian hallitus otti uudelleen käyttöön sulkutoimenpiteet ympäri maata, kun koronatartuntojen määrä alkoi kasvaa. Noin puolet australialaisista, 13 miljoonaa kansalaista, on takaisin sulkutoimenpiteiden piirissä.

Sydney on ollut sulkutoimenpiteissä viimeiset neljä viikkoa, mutta koronan tautitapausten määrä on jatkanut kasvuaan.

Sydneyssä todettiin lauantaina 163 uutta tautitapausta. John Hopkinsin yliopiston tilastojen mukaan maassa on todettu yhteensä 32 594 tautitapausta ja 916 koronasta johtuvaa kuolemaa.

Nopeasti leviävä ja hyvin tarttuva koronan deltavariantti on haastanut maan aiemman strategian rajasuluista, karanteeniohjelmista ja lyhyistä sulkutoimenpiteistä, jotka auttoivat maata pitämään tautitapausten määrän alhaisena.

Australian rokotekattavuus on edelleen alhaisinta tasoa vauraista maista, sillä alle 14 prosenttia väestöstä on rokotettu.

Asiasta kertoi BBC.

Lue myös:

    Uusimmat