Koronaan sairastunut kansanedustaja Tom Packalén aikoo palata ensi viikolla eduskuntaan: "Olo on erittäin hyvä, nenä on valunut ja pientä lämpöä voinut olla"

2:08
Uutisjuttu: Kansanedustaja Packalénin tartunta johti karanteeneihin eduskunnassa.

Koronavirukseen viime viikolla sairastunut perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén kertoo MTV:lle voivansa hyvin. Hän suunnittelee palaavansa ensi viikolla eduskuntaan.

– Olen toipumassa ja olo on erittäin hyvä. Oireet ovat olleet lieviä, syysflunssan tapaisia oireita. Vähän on välillä nenä valunut ja ehkä pientä lämpöä voinut olla. Kunnon kuumetta ei ole ollut, kansanedustaja kertoo puhelimessa.

Näillä näkymin Packalén on palaamassa takaisin sorvin ääreen ensi viikolla, vaikka hänen mukaansa hän saisi palata eduskuntaan jo tulevana viikonloppuna.

– Ajattelin varmuuden vuoksi pysyä eristyksissä vielä tämän viikon. Korona myös herättää tunteita, joten päätin, että on parempi pysyä vielä poissa eduskunnasta.

Jatkotartuntoja ei ole tullut ilmi

Kansanedustaja altisti useita henkilöitä eduskunnassa, mutta toistaiseksi uusia tartuntoja ei ole tullut ilmi.

Packalénin mukaan eduskunnassa hygieniaturvallisuus on korkea, joten riski tartuttamiselle olisi samaa luokkaa kuin olisi saanut altistuksen kaupan kassalla asioidessa.

– Pieni huoli siitä aina oli. Toivotaan, ettei kukaan saa koronaa tämän johdosta. En pidä tartunnan saamista mahdottomana, mutta riski on tässä tapauksessa ollut aika minimaalinen, hän tuumii.

Useita työtovereita meni kansanedustajan tartunnan vuoksi karanteeniin, mutta siihen ei Packalén jää vellomaan.

– Ymmärrän, että eduskunnassa joudutaan olemaan varovaisempia, ja on helpompi joutua karanteeniin kuin jollain muulla työpaikalla. Harmittavaa, että tämmöistä tulee, mutta niitä sattuu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja