Koronaan sairastunut Tom Packalén tapasi pääministeri Marinin keskiviikkona: “Toivottavasti en tartuttanut muita”

5:10

Koronaan sairastunut kansanedustaja Tom Packalén on kommentoinut tilannettaan Facebook-päivityksessään tänään aamupäivällä. Eduskunnassa kartoitetaan nyt, millaisen tartuntariskin hän on aiheuttanut muun muassa pääministeri Marinille.

– Eli olen eilisestä alkaen virallisesti korona ”potilas” ja karanteenissa. Tartunta on nähtävästi tapahtunut lauantaina ja toivottavasti en ole tartuttanut muita. Itselläni tauti on oireeton, ainakin toistaiseksi! kansanedustaja kirjoittaa.

Packlén lähetti tartunnastaan tiedotteen tänään aamulla.

Toisin kuin hän päivityksessään ilmaisee, tiedotteen mukaan hänen oireensa “ovat lieviä flunssan oireita”.

Tapasi pääministerin

Tartunta on todettu eilen torstaina, ja THL on käynnistänyt altistuksia koskevan jäljityksen. Nyt kansanedustaja on kotikaranteenissa.

STT:n mukaan Packalén ja pääministeri Sanna Marin ovat olleet läsnä samassa kuulemistilaisuudessa keskiviikkona. Heidän välillään on valiokuntaneuvos Jonna Laurmaan mukaan ollut turvavälit.

Alivaltiosihteeri Jari Luodon mukaan pääministerin esikunta konsultoi terveysviranomaisten kanssa, millaisen riskin Packalenin läsnäolo keskiviikon kuulemisessa aiheutti Marinille.

Kansanedustaja ei ole vastannut MTV Uutisten haastattelupyyntöön perjantaina aamupäivän aikana. Packalénin avustajalla ei ole tietoa mahdollisesti altistuneiden henkilöiden määrästä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja