Korona kuritti risteilybisnestä: Laivat jäivät satamaan ja asiakkaiden investointihaluissa hankaluuksia – Wärtsilän tulos painui 57 prosenttia vuodentakaisesta

3:02
MTV Uutiset Live: Alkuvuodesta Wärtsilä jatkoi kiinalaistyöntekijöidensä lomaa koronavirusepidemian puhjettua.

Risteilyalusten jääminen satamiin rokotti laivamoottoreita ja voimaloita valmistavan Wärtsilän tulosta huhti–kesäkuussa. Yhtiö varoo edelleen ennakoimasta näkymiään.

Yhtiön tulos ennen veroja heikentyi toisella neljänneksellä 57 prosenttia vuoden takaisesta 36 miljoonaan. Liikevaihto pysyi vakaana 1 220 miljoonassa eurossa lisääntyneiden laitetoimitusten ansiosta.

Wärtsilän tilauskertymä laski 27 prosenttia 1 011 miljoonaan euroon.

Toinen syy heikkoon kehitykseen oli yhtiön mukaan se, että asiakkaiden kiinnostus rikkipesureihin väheni öljymarkkinoiden myllerryksen takia. Myös energialiiketoiminnassa asiakkaat epäröivät yhtiön mukaan sitoutumista uusiin investointeihin.

Koronaviruksella ja sen takia tehdyillä rajoitustoimilla on olennainen vaikutus Wärtsilän tuotteiden ja palveluiden kysyntään sekä kuluvan vuoden taloudelliseen tulokseen, yhtiö kertoo.

– Taloudellista vaikutusta ei pystytä tällä hetkellä kokonaisuudessaan määrittämään, sillä se riippuu viruksen leviämisen hillitsemiseksi tehtävien toimenpiteiden kestosta ja laajuudesta sekä markkinoiden elpymisen nopeudesta eri maantieteellisillä alueilla.

Wärtsilä perui maaliskuussa arvionsa markkinanäkymistä siihen asti kunnes näkyvyys on parempi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja