Mainos

Korkein oikeus hylkäsi syytteet kunniamurhan valmistelusta – irakilaismies uhkasi toistuvasti tappaa sisarensa Helsingissä

Korkein oikeus on hylännyt syytteen törkeään henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Etelä-Suomessa asuva mies oli toistuvasti uhannut sisartaan tappamisella tai väkivallalla. Tuomio on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen kesäkuussa 2015 sisareensa kohdistuvasta törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta yli kahdeksi vuodeksi ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan 20-vuotias mies suunnitteli henkirikosta, koska 16-vuotias sisar ei hänestä noudattanut kulttuurin ja uskon perinteitä. Sisaren karattua kotoa veli etsi häntä useita päiviä ja kuvaili erilaisia surmaamistapoja.

Syytetty kertoi poliisille saaneensa isältään tehtäväksi palauttaa sisar kotiin ja saada hänet noudattamaan islaminuskon mukaisia tapoja. Jos tämä ei onnistuisi, sisar pitäisi tarvittaessa tappaa.

Jos siitä seuraisi vankeusrangaistus, hän ottaisi sen vastaan ja suorittaisi rangaistuksesta ensikertalaisena vain puolet.

Sisko oli saanut veljeltään tappouhkauksia ja muita eritasoisia uhkauksia, koska oli veljen mukaan häpäissyt perheen olemalla väärässä seurassa.

Helsingin hovioikeus hylkäsi syytteen rikoksen valmistelun osalta, mutta tuomitsi miehen pahoinpitelystä 6 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Syyttäjä valitti asiasta KKO:een.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun KKO antoi ennakkopäätöksen törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelua koskevassa asiassa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja