Mainos

Korkeimman oikeuden juttumäärät vähentyivät ja käsittelyajat pitenivät

Korkeimpaan oikeuteen saapuneita asioita oli viime vuonna kuusi prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Käsittelyajat valitusluvan saaneissa ja valituksen perusteella tutkituissa jutuissa ovat kuitenkin pidentyneet aiemmasta, selviää KKO:n vuosikertomuksesta. 

Valitusluvan saaneiden ja valituksen perusteella tutkittujen juttujen käsittely kesti KKO:ssa viime vuonna keskimäärin 23 kuukautta. Vuonna 2013 vastaavien juttujen keskimääräinen käsittelyaika oli 20 kuukautta toissa vuonna 21 kuukautta. 

– Yksi syy käsittelyaikojen pidentymiseen oli eläkkeelle jäämisiin ja presidentin toiseen tehtävään siirtymiseen liittyvä tuomarityövoiman määrän lasku kertomusvuonna, KKO:n presidentti Timo Esko kirjoittaa.

Eskon mukaan KKO:ssa on lisäksi syytä kehittää työmenetelmiä muun muassa tietotekniikan avulla.

Juttumäärä kasvaa edelleen

Esko kertoo kirjoituksessaan juttumäärien laskun heijastelevan hovioikeuden pitkään jatkunutta juttumäärien laskua. Eniten juttumäärät vähenivät riita-asioissa.

Alkuvuonna saapuneiden asioiden perusteella KKO:n saapuvien asioiden määrä tulee tänä vuonna ylittämään 2500, kun viime vuonna saapuneita asioita oli 2456 kappaletta

Vuosina 2010–2014 KKO:ssa on ollut vuosittain 2550-2700 saapuvaa asiaa.

Valitusluvan KKO myönsi viime vuonna 101 tapauksessa, mikä on 4,7 prosenttia saapuneiden valituslupahakemusten määrästä.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.