Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksestä järkyttynyt Finnpulp ei saanut ympäristölupaa – myös elinkeinoministeri Lintilä näreissään

Ministeri Mika Lintilä (kesk.) sanoo, että elinkeinoministerinä häntä harmittaa se, että Finnpulp ei saanut ympäristölupaa sellutehtaan perustamiseksi Kuopioon.

Lintilän mukaan se olisi ollut työllistävä investointi, mutta ei nyt toteudu tässä muodossa. Hän kuitenkin sanoo kunnioittavansa korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) ratkaisua ja vallan kolmijako-oppia.

– Jos korkein hallinto-oikeus antaa päätöksen, sitä on kunnioitettava, se on selvä, Lintilä sanoi toimittajille eduskunnassa.

Lintilä mukaan Suomi kaipaa tällä hetkellä investointeja ja työpaikkoja.

– Tässä olisi ollut se toinen puoli tästä asiasta, mutta näin on oikeus linjannut, ja siihen on tyytyminen.

Yleispäätöksenä vastaavanlaisista hankkeista tuoretta oikeuden päätöstä ei voi Lintilän mukaan pitää.

– Kaikki arvioidaan erikseen.

Finnpulp tyrmistyi KHO:n päätöksestä

Korkein hallinto-oikeus (KHO) teki aiemmin lopullisen päätöksen, jonka mukaan Kuopioon suunniteltu biotuotetehdas ei saa ympäristölupaa.

Finnpulp on arvioinut, että päätös merkitsee nykyisen tehdasprojektin päättymistä. KHO:n tekemä päätös on lopullinen, eikä siitä voi valittaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja