Mainos

Korkeasaaren myskihärkien rakkaus loppui liian lyhyeen – naaras jouduttiin lopettamaan

Korkeasaaressa iloittiin tammikuussa, kun sinne saatiin pitkän työn tuloksena arvokas myskihärkäpari. Nyt kuitenkin naaras on jouduttu lopettamaan.

Uros tuotiin tammikuussa Järvzoon eläintarhasta Ruotsista. Korkeasaaren naaras on syntynyt Moskovassa. Ensitapaaminen tammikuussa sujui hyvin – uros seuraili naarasta kiinnostuneesti ja yritti astua tätä.

Eilen perjantaina kuitenkin Korkeasaaresta kuului mollisointuja, sillä kolmevuotias naaras tuli viikolla hyvin kipeäksi. Eläinlääkäri tutki naaraan perusteellisesti, mutta testeissä ei selvinnyt mitään sairautta. Apuna oli asiantuntijajoukkoja kotimaasta ja ulkomailta.

– Kipulääkitys auttoi vain hetkellisesti ja eläimen vointi oli hyvin huono, eikä se jaksanut nousta enää seisomaan. Myskihärkä jouduttiin lopettamaan, muuta ei valitettavasti ollut tehtävissä. Nyt odotamme ja toivomme, että sairastumisen syy löytyisi patologisissa tutkimuksissa, Korkeasaari kirjoittaa Facebookissa.

Korkeasaaressa ollaan nyt surullisia siitä, että monen vuoden työ valui äkillisesti hukkaan. Viisivuotias uros on yksin tarhassaan, ja sille yritetään etsiä uutta puolisoa. Jos sitä ei löydy, saattaa urosta odottaa siirto uuteen eläintarhaan, sillä myskihärät ovat laumaeläimiä eivätkä viihdy yksin.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.