Yksi Korkeasaaren tiikerinpennuista kuoli – "Suremme kaikki Oboin vuoksi"

Korkeasaaren tiikerinpennut pääsivät ensimmäiseen terveystarkastukseen 2:00
Video: Korkeasaaren tiikerinpennut pääsivät ensimmäiseen terveystarkastukseen (27.9.2022)

Korkeasaari tiedottaa, että yksi eläintarhan kolmesta amurintiikerinpennuista kuoli vatsakalvontulehdukseen nieltyään terävän luunpalan.

Korkeasaaren mukaan urospentu Oboin havaittiin viime viikolla olevan tavallista vaisumpi. Eläinlääkärin tutkimuksessa paljastui, että pennulla oli kuumetta ja tulehdusta. Lääkkeet virkistivät pentua hieman, mutta siitä huolimatta eläimen kunto heikkeni viikonloppua kohden.

– Sunnuntaina tiikerinpennun tilaa haluttiin tutkia lisää, ja se vietiin sovitusti Viikin Yliopistollisen eläinsairaalan päivystykseen lisätutkimuksiin. Pennulle tehtiin CT-tutkimus, jossa todettiin laajalle levinnyt vatsakalvontulehdus. Näin vakavaa sairautta ei ole mahdollista hoitaa, joten tutkimusta varten nukutettu pentu lopetettiin. Tulehduksen aiheuttaja selvisi maanantaina patologisessa tutkimuksessa: tiikerinpentu oli niellyt terävän luun, joka oli tehnyt reikiä suoleen ja juuttunut sinne, Korkeasaaren tiedotteessa kuvaillaan.

Korkesaaren mukaan tapahtuma oli epäonninen sattuma eikä vastaavaa ole käynyt aiemmin. Eläintarhan mukaan on normaalia, että tiikereiden suolistossa on luunpalasia, sillä ne murskaavat luita hampaillaan. Eläintarhassa tiikereiden ruokinta on mahdollisimman luonnonmukaista. 

– Näin terävä luu oli todella epäonninen sattuma, eikä tällaista ole aiemmin tapahtunut kissaeläimillemme. Tiikerinpentu Oboilla oli paras mahdollinen hoito käytettävissään, mutta mitään ei valitettavasti ollut tehtävissä. Villieläintä ei voi hoitaa kuten lemmikkieläintä, jota voi pitää eläinsairaalan tehohoidossa päiviä. Suremme kaikki Oboin vuoksi, kertoo tiikerinpentua hoitanut Korkeasaaren eläinlääkäri Sanna Sainmaa eläintarhan tiedotteessa.  

Korkeasaaren mukaan tiikeriemo on kutsunut sunnuntaista lähtien kadonnutta poikastaan.

Eläintarha kertoo, että emo hoivasi sairastunutta pentua normaalia enemmän puskien ja makoillen sen vieressä. Pentueeseen jäi kaksi naaraspentua. Niiden elämään sisaruksen poistuminen ei näytä vaikuttaneen, tiedotteessa todetaan.

Lue myös:

    Uusimmat