Mainos

Korkeasaaren karhut kömpivät unten maille – talviuni voi kestää jopa puoli vuotta

Korkeasaaren karhut ovat vetäytyneet talviunille pesäänsä, eläintarha kertoo tiedotteessa. Karhut herännevät jälleen Korkeasaaren vierailijoiden iloksi maalis-huhtikuussa.

Kuvat karhuista ovat viime vuosilta, kun ne ovat valmistautumassa unten maille.

Korkeasaaresta kerrotaan, että 16- ja 11-vuotiaat naaraskarhut eivät ole enää ulkoilleet viikkoon, ja niiden ruokahalukin on hiipunut. Talven tulemisesta kertoo eläintarhassa myös se, että ulkotarhan luukut on nyt suljettu.

Korkeasaaren mukaan eläintenhoitajat käyvät vielä seuraavina päivinä tarkistamassa, että karhut ovat riittävän kylläisiä talviunille. Tämän jälkeen karhut jätetään rauhassa nukkumaan talviuniaan. 

Talveen karhut ovat valmistautuneet rasvakerrosta kerryttämällä. Niiden ruokavalioon on kuulunut muun muassa marjoja, lihaa, hedelmiä ja kananmunia. Karhut ovat sisustaneet talvipesät mieleisikseen puukuivikkeella ja isoilla lahoilla kannoilla. Emo ja tytär nukkuvat usein samassa talvipesässä.

Suomessa karhujen talviuni voi kestää jopa puoli vuotta. Karhut heräävät yleensä maalis-huhtikuussa, kun lumen sulamisvesi alkaa valua talvipesään.

Tänä talvena Korkeasaaren karhujen talvitilaa on ensi kertaa pimennetty luonnonvalolta. Pimennysluukkujen toivotaan edistävän karhujen makeita unia.

Viime keväänä Korkeasaaren karhut heräsivät helmikuun puolivälissä aurinkoiseen ja lämpimään säähän kolmen kuukauden talviunen jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja