Korkeasaaren apinat saivat joululahjoja – katso, miten riemu repesi!

Korkeasaaren eläimille voi ostaa joululahjoja netissä, mutta millaisia lahjoja apinat toivovat?

Maitohappobakteereita. Savilautasia. Kuorellisia ja kuorittuja pähkinöitä... Mitä muuta ostaisin joululahjaksi? Ai niin, muurahaisen munia tietysti.

Kyse ei ole ekotietoisen hipsterin lahjapaketista. Tänä vuonna Korkeasaaren eläimille saa ostaa joululahjoja.

– Eläinten virikkeellistäminen on hyvin tärkeää ja teemme sitä jatkuvasti. Olemme huomanneet, että monet ihmiset haluavat osallistua ja ostaa asioita, joita kokevat järkeviksi, kertoo kuraattori Ville Vepsäläinen.

Kuraattorit ovat Korkeasaaren eläintenhoitajien lähiesimiehiä. He esimerkiksi hoitavat ja siirtävät eläimiä ja rakentavat tiloja.

Pikkumarmosetin herkkua on kumi!

Millaisia joululahjoja eläin sitten haluaa? No, esimerkiksi leluja ja ruokinta-automaatteja. Härveleitä, joista voi etsiä ruokaa ja käyttää samalla aivojaan.

– Virike on jotakin uutta ja vaihtelua. Niitä vaihdellaan, koska eläin tottuu. Virike ei saa olla liian vaikea, ettei se mene eläimen ymmärryksen yli, Vepsäläinen kuvaa.

Papukaijat saavat myös tuhottavia lahjoja, sillä ne pitävät silppuamisesta. "Linnunaivo"-ivasanasta huolimatta linnut ovat fiksuja – Korkeasaaren sinikurkkuarat osaavat avata lukkoja ja muttereita. Lintujen asumuksen verkot on pistehitsattu kiinni, koska muuten papukaijat avaisivat pultit salamannopeasti.

Tänään valkopääsakeille, pikkumarmoseteille ja kultatamariineille viedään ruokintapallo, jossa on bambua, sekä itse rakennettu pähkinäpiilo. Pähkinät ovat apinoiden erikoisherkku; terveellisen perusruoan eläimet saavat aamulla. Maailman pienimmän apinan, pikkumarmosetin, herkkua on kumipuun kumi. Sitä valmistetaan eläintarhoja varten.

– Ne ovat hulluna sen perään. Aitauksessa on pölkky, johon on sahattu lovi. Siihen voi laittaa kumia.

Apinat eivät välttämättä osaa odottaa herkkuja, mutta tunnistavat kyllä hoitajan takin ja aktivointilelun.

Katso videoilta, miten lahjan toimitus sujui!Entä mitä tapahtuu Korkeasaaren villieläinsairaalassa? Katso "nokipöllön" tarina:

Lue myös:

    Uusimmat