Korkeakoulu perusti Suomen ensimmäisen Pleikkari-labran – ”Avaus saanut aikaan aktiivista pöhinää”

Kajaanin ammattikorkeakoulussa etsitään jatkossa entistä järjestelmällisemmin uusia pelialan lahjakkuuksia ja konsepteja.

Kajaanin ammattikorkeakoulu on nimittäin solminut yhteistyösopimuksen Sonyn pelienkehitysohjelman kanssa. Kajaanin ammattikorkeakoulu on ensimmäinen koulu Suomessa, joka lähtee mukaan PlayStation®First -hankkeeseen.

Sopimuksen myötä toukokuussa koululle perustettiin oma Playstation-labra.

– PlayStation-labra on herättänyt opiskelijoiden keskuudessa paljon mielenkiintoa ja palaute on ollut positiivista”, kertoo ohjelmoinnin opettaja Leena Heikkinen Kajaanin ammattikorkeakoulusta hankkeen tiedotteessa.

Labra on aktiivisessa käytössä sekä kesän että syksyn ajan. Kesän kurssilla paneudutaan kaupallisen pelisovelluksen kehittämiseen.

– PlayStation First -yhteistyö antaa opiskelijoillemme mahdollisuuden kehittää vaativamman tason konsolipelejä jopa julkaisuun saakka. Labran avaus on saanut aikaan aktiivista pöhinää opiskelijoissamme, sillä he kokevat PlayStation-pelien kehittämisen avaavan uusia mahdollisuuksia liiketoiminta- ja työmarkkinoilla, toteaa peliprojektikurssien vastuuopettaja Veli-Pekka Piirainen.

Ammattimaiset vehkeet ja yhteydet

Hankkeen tavoitteena on löytää uusia lahjakkuuksia ja pelikonsepteja sekä tarjota mentorointia ja tukea Playstation-pelin parissa työskenteleville opiskelijoille.

Sen tueksi Kajaanin ammattikorkeakoulu saa käyttöönsä ammattimaiset työkalut pelinkehitykseen, asiantuntija-apua sekä suoran yhteyden ideoiden esittelemiseksi Playstation-pelien johtaville pelinkehittäjille.

Pelialan kehitys näkyy jo nyt Kajaanissa, jonka alueella toimii useita alan yrityksiä. Playstation-yhteistyön toivotaan madaltavan konsolipelien kehittämisen kynnystä entisestään.

Pelialan kehitys näkyy myös siinä, että Kajaanin ammattikorkeakoulu on saavuttanut mainetta ja voittanut alan palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa viime vuosina. Esimerkiksi koulun opiskelijatiimin kehittämä Starcrossed-mobiilipeli voitti arvostetun Bafta-palkinnon vuonna 2013. 

Lue myös:

    Uusimmat