Mainos

Korkea-arvoinen loikkari paljastaa: Pohjois-Korea kiihdyttää ydinaseohjelmaansa – "Kim Jong-un jää sukunsa viimeiseksi"

2:09

Pohjois-Koreasta loikannut diplomaatti sanoo maan aikovan saada ydinaseensa valmiiksi vuodessa.

Pohjois-Korean entinen Britannian varalähettiläs Thae Yong-ho sanoo, että Kim Jong-Un antoi viime vuoden toukokuussa pidetyssä harvinaisessa pouoluekokouksessa määräyksen saada ydinaseohjelma valmiiksi vuoden 2017 loppuun mennessä.

– Kim Jong-Unin hallinto on yhtä kuin ydinaseet. Hallinto ei ikinä luovu asesuunnitelmista niin kauan kun Kim hallitsee, diplomaatti jyrisee.

Pohjois-Korea ydinase 2

Jäätävän asenteen takana on laskelmointi. Diplomaatin mukaan Kim ajattelee, että sekä Yhdysvallat että Etelä-Korea ovat kiinni sisäpolitiikassa ensi vuoden. Vahvana ydinvaltana Pohjois-Korea pystyisi neuvottelemaan tilanteessa uudet suhteet, kiristää pääsyn maailmalle eli saada rahaa.

– Siellä uskotaan, että Yhdysvaltojen vallanvaihto johtaisi uuteen politiikkaan. Myös Etelä-Korean presidentinvaalit voivat olla uusi alku.

Etelä-Korea on keskellä skandaalia, kun parlamentti on käytännössä erottanut presidentti Park Geun-Huyen lahjuksista epäiltynä. Yhdysvallat on kieltäytynyt tunnustamasta Pohjois-Koreaa ydinasevaltioksi, eikä halua neuvotella mistään. Donald Trumpin aikeista ei tosin tiedetä.

Siinä missä Kiina suunnittelee jo avaruusasemaa, Pohjois-Korean ohjussuunnitelmat ovat kaukana valmiista. Köyhän maan koelaukaisut epäonnistuvat tämän tästä ja ydinkokeetkin onnistuvat vain vaivoin.

Pohjois-Korean media joutuu näyttämään valokuvia Kimistä katsomassa asioita ja kuvien totuusarvo on kyseenalainen. Korkea-arvoisin diplomaattiloikkari ennustaa, että Kim jää sukunsa viimeiseksi.

– Maan eliitti, joka on elänyt aiempien Kimien aikana, uskoo, ettei perinnöllinen systeemi voi enää jatkua Kim Jong-Unin jälkeen. Voin vakuuttaa, että hän on viimeinen.

Kim Jong-Un on kuitenkin vasta 32.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.