Mainos

Korjaussarja kauhistelee kokoomusta – taas poliittinen virkanimitys!

Politiikan korjaussarja kokoontui suorastaan epäuskoisena äimistelemään kokoomuksen alati jatkuvaa minulle-kaikki-heti-kulttuuria.

Nyt kokoomus istutti omaa poikaansa Mika Nykästä Geologisen tutkimuskeskuksen pääjohtajaksi. Kova on noste Riitta Uosukaisen (kok.) entisellä laukunkantajalla!

Tuskin muste on kuivunut forssalaisen ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasosen suodirektiiveissä, kun kokoomus ottaa myös kallioperän haltuunsa.

Puolue junaili nykyisin Teknologiateollisuuden pamppuna toimivan Nykäsen pääjohtajan hommiin arvostettuun Geologiseen tutkimuskeskukseen. Entinen kokoomuksen eduskuntaryhmän tiedotussihteeri on edennyt kykypuolueen riveissä hyvin, joten tuskin kukaan ihmettelee, että loppusuoralla hän ohitti toisen hakijan, tekniikan lisensiaatti Eeva Ruokosen, jolla on kaivosalalta liki kolmenkymmenen vuoden kokemus. Hanke on siinäkin mielessä luonnollinen, että kun puolueen kannatus laskee, virkanimitykset lisääntyvät.

Uosukaisen-Nykäsen presidenttikampanja vuodelta 2000 muistetaan siitä, että Uosukainen vaatii Karjalaa takaisin – tosin ilman karjalaisia eli alueen asukkaita. Presidenttihanke meni geologimielessäkin niin sanotusti kiville, kun Uosukaisen kannatus tippui parissa viikossa kärkipaikalta pahnoille ehdokkaan päästessä tv-tentteihin.

Nyt kokoomuksella on siis hallussa suot ja kalliot. Korjaussarja kuuli jonkun kyselleen Forssan suunnalta, ettei Grahn-Laasosella olisi niin sanotusti oma suo ojassa – joka tapauksessa tapahtumasarja todistaa oikeaksi vanhan kansanviisauden: ”Suo siellä, vetelä täällä.”

Muuten Korjaussarjan kokous sujui vankasti kulttuurihengessä Helsingin kirjamessujen kunniaksi. Hänen korkeutensa Paavo I Lipponen – demari – julkisti muistelmiensa toisen osan. Lupauksistaan huolimatta Lipponen todisteli kotimaiselle medialle omaa ja kirjansa erinomaisuutta. Tosin mielenkiintoisin osa muistelmista puuttuu – muun muassa se, miten Lipposen frakki päätyi kylpyammeeseen itsenäisyyspäivän vastaanoton alla.

Kepun ex-puoluesihteerin Jarmo Korhosen kirjaa raati vertasi Vanhaan testamenttiin – tosin sillä erotuksella, että VT on paremmin kirjoitettu, taitettu ja editoitu. Pluspisteenä Korhoselle annetaan, että hän paljastaa, miten Paavo Väyrynen juoksutti teollisuuden idänkauppaviestit hallitukselle, joka jäi teollisuusherrojen sätkynuken rooliin. Oi niitä aikoja, miksei nyt!

Kuvataiteen puolella Korjaussarja nosti valtiomies Jukka ”Pensseli-Setä” Vihriälälle (kepu) kahvimaljat 30 000 euron muotokuvan johdosta!

Nämä ja paljon muuta Politiikan korjaussarjassa!

Politiikan korjaussarja on lähes viikoittain ilmestyvä politiikan satiirinen "ohjelma", jossa Timo Haapala ja Juha Ristamäki puivat ajankohtaisia aiheita. Vastuu on katsojalla.

Haapala on MTV Uutisten politiikan ja talouden päällikkö, Ristamäki Iltalehden uutispäällikkö. Politiikan korjaussarja on nähtävissä niin MTV:n kuin Iltalehdenkin verkkosivuilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.