Mainos

Korhonen: Kokoomuksen vaalilupaukset tyhjiä

Keskustan puoluesihteerin mukaan kokoomus ei voi toteuttaa kaikkia lupauksiaan miljardin euron menojen lisäyksellä. Keskustan mielestä valtionmenoja voidaan lisätä 1,5 miljardilla eurolla, mutta rahat on suunnattava esimerkiksi ruokaveron alentamiseen.

Keskustan puoluesihteerin Jarmo Korhosen mukaan kokoomuksen vaalilupaukset esimerkiksi tasa-arvotuposta ja lakkosakoista ovat osoittautumassa vain lupauksiksi. Ylen Lauantaiseura-ohjelmassa kokoomusjohtaja Jyrki Katainen oli valmis vesittämään tai unohtamaan molemmat vaalikentillä annetut suuret lupaukset.

- Kokoomuksen lupaukset ovat osoittautumassa pelkiksi lupauksiksi. Puolue syö lupauksensa jo ennen kuin hallitusneuvottelut ovat edes alkaneet, Korhonen sanoo Verkkolehti Apilassa.

Suomen kakkospuolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jyri Häkämies lupasi helmikuussa, että työeläkkeiden taitettu indeksi korjataan. Korhosen mukaan kokoomuksen esittämällä miljardin euron menojen lisäyksellä valtion budjettiin ei kaikkia lupauksia voida toteuttaa.

- Tasa-arvotupon 500 euron palkankorotukset pienipalkkaisille naisille vaatii yli 800 miljoonan euron satsauksen. Miljardilla eurolla ei näitä lupauksia toteuteta kaikkien muiden lupausten lunastamisen rinnalla. Kokoomuksen vaalilupauksiin ei ole kokoomuslaisella valtiovarainministerillä varaa, hän huomauttaa.

Keskustan mielestä valtion menoja voidaan lisätä 1,5 miljardilla eurolla, mutta rahat käytetään kaikkia kansalaisia koskeviin täsmätoimiin, kuten ruokaveron alentamiseen sekä työllisyyden ja yrittäjyyden edistämiseen.

- Ruokaveron alennus on sosiaalisesti oikeudenmukaista veropolitiikkaa. Suomi tarvitsee myös työtä ja yrittäjyyttä, että hyvinvointi ja palvelut voidaan rahoittaa ja turvata, Korhonen toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.