Kootut krapulavinkit – lämmittele puolisosi ennen kuin lähdet juhlimaan

No niin, sinulla on krapula, etkä tiedä miten tokenisit siitä. Näillä vinkeillä pääset varmasti alkuun.

Lepää! Lepo on paras ystäväsi, joten anna kehosi palautua ja nuku. Jos uni ei maita, voivat oikeanlainen juoma ja ruokavalio auttaa paluutasi elävien kirjoihin.

Täydennä kehosi varastoja hedelmämehulla ja vedellä. Vältä kahvia. Laimea kuppi kahvia voi vielä olla ok, mutta suuri määrä kofeiinia kuivattaa kehoasi, ja sitä et todellakaan kaipaa krapulassa. Sen sijaan esimerkiksi maidon ajatellaan olevan hyvä krapulajuoma.

Syö mineraalipitoista ruokaa kuten suolakurkkua ja kalaa. Esimerkiksi puolalaiset juovat suolakurkkumehua krapulaan.

Juo Bloody Marya. Tasoittava voi helpottaa, sillä kehosi ja veresi välttelevät vanhaa alkoholia, kun ne saavat uutta sisään. Sen lisäksi tomaattimehu ja selleri ovat täynnä vitamiineja. Toinen vaihtoehto on "Tasoittava" eli drinkki, jossa on giniä ja tulista kastiketta.

Sokeri auttaa

Sokeripitoinen sapuska nostaa verensokeria ja helpottaa oloa. Makean tankkaaminen ennen nukkumaanmenoa voi lievittää krapulaa. Muista siis kaljakaupassa käydessäsi myös namuset.

Kesäkuussa ilmestyvä suomenkielinen versio Krapularuokaa-kirjastatarjoaa kuusi erilaista analyysia krapulan eri muotoihin. Sen lisäksi kirja kertoo erilaisia kokkausohjeita krapularuokaan.

Pidä huolta masusta

Suolentyhjennys on joidenkin teorioiden mukaan oiva keino krapulasta pääsemiseen. Tyhjennys nimittäin poistaa vatsan painetta, ja parantaa sitä kautta oloa. Myös kahvin kerrotaan helpottavan suolentyhjennyksen alkamista.

Ruokailu jo ennen juhlintaa on myös suositeltavaa. Tyhjään mahaan juotu alkoholi edesauttaa krapulaa. Alkoholi ei kuitenkaan imeydy verenkiertoon yhtä nopeasti silloin, kun vatsassasi on ruokaa.

Suihkuttele

Ota suihku ja vaihtele veden lämpötilaa kylmästä kuumaan. Jos tunnet olosi heikoksi, istu suihkun lattialla ja suihkuttele. Varo kuitenkin, ettet tuki viemäriä ja aiheuta vesivahinkoa.

Irlannissa uskottiin ennen siihen, että kivuliaan krapulaisen hautaaminen kaulasta asti märkään jokihiekkaan helpottaa.

Valmistaudu tulevaan

Krapulaan kannattaa varautua myös etukäteen. Siivoa ja urheile ennen juhlintaa. Tuo puolisollesi kukkia ja tee muita mukavia eleitä häntä ilahduttaaksesi.

"Järkevä puoliso antaa täten sinun viettää rennon krapulapäivän ja hän jopa passaa sinua", vinkataan Krapulavinkit-sivuilla.

Krapulamuhinat

Vaikka urheileminen krapulassa ei olekaan suositeltavaa, krapulaseksin harrastaminen on asia erikseen. Toisten mukaan seksin harrastaminen krapulassa parantaa oloa, ja toiset ajattelevat, että se hankaloittaa oloa entisestään. Valitse oma tiesi.

Avaa ikkuna

Raitis ilma parantaa krapulaa. Jos et pysty itse menemään ulos, avaa edes ikkuna. "Tunkkainen ja pieruinen pieni krapulahuone hidastaa krapulaisen toipumista terveiden kirjoihin", neuvotaan Krapulavinkit-sivulla.

Ennaltaehkäise krapula

Krapulaa voi myös ehkäistä. Baarissa voit juoda joka toisen juoman alkoholittomana tai juoda laimeampaa ykkösolutta. Näin sinulla on drinkki kädessäsi, mutta et tule kovaan humalaan.

Vesilasillisen nauttiminen alkoholijuomien yhteydessä tai niiden välissä on myös suositeltava keino. Vesi laimentaa alkoholia ja kostuttaa elimistöäsi, jota alkoholi koittaa kuivattaa.

Viimeinen mahdollisuus

Parhaiten krapulalta välttyy ryhtymällä absolutistiksi.

"Älä juo alkoholia enää ollenkaan tai jos juot, juot vain yhden. Alkoholittoman elämän aloittaminen voi olla vaikeaa. Pian kuitenkin huomaat, että nautit levätyistä viikonlopuista ja alat viihtyä jopa juhlissa", vinkkaa Krapulavinkit-sivusto.

Kuvat: Colourbox

Studio55.fi/Siiri L'Ecuyer

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja