Mainos

Konstaapeli otti voimakkaasti kantaa koulukiusaamiseen: Pesäpallomailalla lyöminen ei ole enää kiusaamista

Konstaapeli Timo Härkönen on avautunut Facebookissa siitä, kuinka rikoksen tunnusmerkit täyttäviä tekoja kutsutaan usein vähätellen koulukiusaamiseksi. Härkösen mukaan väkivalta on osattava erottaa koulukiusaamistapauksista.

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen konstaapeli Timo Härkönen peräänkuuluttaa Facebook-kirjoituksessaan koulukiusaamisen erottamista rikoksista. Hän kertoo eilen torstaina takavarikoineensa alakouluikäisiltä lapsilta nyrkkiraudan ja suurehkon linkkuveitsen.

– Kyseessä on toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapito ja vaarallisen esineen hallussapito, Härkönen kirjoittaa.

Hänestä "koulukiusaamista" käytetään liian usein terminä kuvaamaan yksittäisiä kouluaikana tapahtuvia väkivallantekoja. Hän painostaa opettajia ja poliiseja puhumaan asioista niiden oikeilla nimillä.

Pesäpallomailalla lyöminen, välitunnilla hakatuksi joutuminen, polkupyörän renkaiden puhkominen, mopon hajoittaminen, takin rikkominen ja töhriminen tusseilla tai välitunnilla väkivallalla uhkailu eivät ole Härkösen mukaan enää koulukiusaamista, vaan niissä toteutuvat jo yksittäisen rikoksen tunnusmerkit.

– Kun "koulukiusaaminen" täyttää jonkin rikoksen tunnusmerkistön on puhuttava asioiden oikeillä nimillä – ei "koulukiusaamisena". Mielestäni tuo "koulukiusaamissana" vähättelee noiden tekojen julmuutta.

Lopuksi hän vielä muistuttaa, että kaikilla on oikeus turvalliseen koulupäivään ikään, sukupuoleen tai etniseen taustaan katsomatta.

Koulukiusaamisesta ja sen ehkäisystä puhuttiin myös huhtikuussa 2015. Katso video:


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.