Mainos

Kongossa julma joukkomurha

YK tutkii tietoja Kongossa sattuneesta julmasta joukkomurhasta. Ns. mai mai -sissijoukot surmasivat ja silpoivat yli sata ihmistä.

Kongon hallitus vahvisti eilen, että ns. mai mai -joukot tappoivat tammikuussa Katangan maakunnassa yli sata ihmistä poikkeuksellisen julmalla tavalla. Silminnäkijöiden mukaan uhrit silvottiin pahoin, mm. sukuelimiä leikattiin irti, ja uhrien verta juoksutettiin pulloihin.

Mai mait ovat tunnettuja taikauskoisista rituaaleista ja amuleteista, joiden he uskovat auttavan heitä taistelussa. Joukon johtajaksi epäillään kenraali Chinja Chinjaa, jota sanotaan myös "Viiltäjäksi".

Kymmeniätuhansia ihmisiä on paennut alueelta joukkomurhan jälkeen.

YK tutkii surmatöitä

YK:n Monuc-joukkojen kerrottiin eilen tutkivan asiaa. Siitä, koska selvitys valmistuu, ei ollut kuitenkaan tietoa.
-Meille tämä on vain aseistautunut rosvojoukko, joka jatkaa murhaamista, ryöstelyä ja raiskaamista, kenraali Dieugentil Mpia Nzambe Nzambe kertoo Monucin verkkosivuilla.

Kongossa on noin 10 000 YK-sotilasta.

Mai mait ovat viidakossa vaeltavia, sotimaan tottuneita ja julmaksi tiedettyjä joukkoja, jotka "jäivät yli", kun eri sissiryhmien johtajat hieroivat rauhaa pääkaupungissa Kinshasassa. Monuc yrittää riisua joukot aseista, mutta se on osoittautunut vaikeaksi.

Kongon kaakkoisosassa sijaitseva Katangan maakunta on ollut sekasorron ja ryöstelyn kourissa viimeiset 40 vuotta, siitä asti kun se yritti irtautua Länsi-Euroopan kokoisesta Kongosta maan itsenäistyttyä Belgiasta.

(MTV3-STT-TT-BBC)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.