Konepajajupakassa uusi käänne: Ex-suurlähettiläs Bruce Oreck haastaa VR:n oikeuteen

Suomessa asuva Yhdysvaltain entinen Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck aikoo haastaa VR:n oikeuteen Vallilan konepajakiinteistön myyntiin liittyvässä jupakassa. Oreck kertoo asiasta Facebook-julkaisussaan.

Jupakka alkoi, kun Oreck halusi ostaa VR:ltä Vallilassa sijaitsevan konepajakiinteistön. Oreck kertoo tehneensa kiinteistöstä tarjouksen ja saanut VR:ltä vastatarjouksen, jonka hän hyväksyi.

VR kuitenkin ilmoitti Oreckille maaliskuussa, ettei se myykään kiinteistöä tarjouksessa sovitulla hinnalla, vaan selvittää, olisiko kiinteistöstä mahdollista saada enemmän. Tämän jälkeen kului pari päivää ja VR sai paremman tarjouksen. Oreckin mukaan kiinteistökauppa piti olla allekirjoitusta vaille valmis.

VR:n viestintäjohtaja kertoi viime viikolla MTV Uutisille, että Oreck on koko ajan tiennyt, miten myyntiprosessi etenee. Viestintäjohtaja Tatu Tuominen sanoi tuolloin, ettei voi kommentoina myyntitilannetta enempää.

Alla olevalla videolla Bruce Oreck kertoo, mitkä asiat Suomessa ovat hänen mukaansa pielessä.


Syyttää VR:ää vilpistä

Oreckin mukaan VR on toiminut vilpillisesti kiinteistön myynnissä. Hänen mukaansa VR:n saama toinen tarjous ei ollut ihme, ja VR rikkoi yksinoikeussopimusta.

– Ei, tarjous ei ollut onnenkantamoinen tai ihme. Se johtuu siitä, että VR toimii vilpillisesti ja sääntöjenvastaisesti rikkoen sopimusta, kirjoitti Facebook-päivityksessä tänään. 

Hän aikoo haastaa VR:n oikeuteen, että saisi kiinteistöön jo investoimansa miljoona euroa takaisin.

Oreck kirjoittaa, että on tottunut luottamaan suomalaisiin ja heidän sanaansa. Hän vaatii eettistä tutkimusta VR:n hallituksen toiminnasta.

Hän myös kehottaa ihmisiä reagoimaan tapaukseen. Lisäksi Oreck peräänkuuluttaa vastuullisuutta valtio-omisteiselta yhtiöltä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja