Koneen toimitusjohtaja vaihtuu

"Koneen toimitusjohtaja jyrähtää hallituksen rasismikohuista: "Emme mitenkään voi hyväksyä sellaista ajattelua" 0:58
"Koneen toimitusjohtaja jyrähti kesällä hallituksen rasismikohuista: "Emme mitenkään voi hyväksyä sellaista ajattelua"

Henrik Ehrnrooth on sitoutunut jatkamaan toimitusjohtajana seuraajansa aloitukseen asti ja varmistamaan tehtävien sujuvan siirron.

Koneen toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth aikoo jättää tehtävänsä ensi vuoden alkupuoliskon aikana, yhtiö kertoo.

Koneen hallitus on jo aloittanut hänen seuraajansa etsinnän. Yhtiön mukaan Ehrnrooth on sitoutunut jatkamaan toimitusjohtajana seuraajansa aloitukseen asti ja varmistamaan tehtävien sujuvan siirron uudelle toimitusjohtajalle.

Ehrnrooth aloitti Koneen palveluksessa vuonna 2009 talousjohtajana, ja hänet nimitettiin toimitusjohtajaksi vuonna 2014.

Koneen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin kiittää tiedotteessa Ehrnroothia tämän työpanoksesta. Hänen mukaansa Ehrnroothin toimitusjohtajakaudella Kone on kasvanut merkittävästi ja muuttunut aidosti elinkaarilähtöiseksi yhtiöksi.

– Yhdessä tiiminsä kanssa Henrik on luonut organisaation ja kulttuurin, joka on menestyksekkäästi ohjannut Konetta toimintaympäristön merkittävien muutosten läpi, Herlin kuvailee.

Ehrnrooth toteaa, että kun hän aloitti toimitusjohtajana, oli Kiinan rakennussektorin vahva nousukausi lopuillaan. Markkina-asemaansa vahvistaakseen yhtiö päätti tuolloin, että se hakee aiempaa suurempaa osuutta kasvusta palveluista ja digitaalisista teknologioista.

– Olemme johtaneet alallamme kasvua huolto- ja modernisointiliiketoiminnassa sekä lanseeranneet maailman ensimmäisen hissisarjan sisäänrakennetuilla digitaalisilla tietoyhteyksillä. Lisäksi olemme johdonmukaisesti kasvattaneet digitaalisten lippulaivapalvelujen osuutta huoltokannassamme, Ehrnrooth sanoo tiedotteessa.

Hän uskoo, että Koneen toimialalla on edelleen merkittävä kasvupotentiaali, vaikka rakennusala on maailmanlaajuisesti haastavassa tilanteessa.

Lue myös:

    Uusimmat