Mainos

Koneen tilauskirjat pullistelevat, Kiina poikkeus

Tilauskannan kasvu on edelleen paisuttanut hissi- ja liukuporrasyhtiö Koneen tulosta. Uusien tilausten määrä kuitenkin laski Kiinassa.

Yhtiön liikevoitto nousi 349 miljoonaan euroon huhti–kesäkuussa, kun tulos vuotta aiemmin oli 325 miljoonaa. Liikevaihto kasvoi 2,3 miljardiin euroon.

– Tilaukset kasvoivat kaikilla maantieteellisillä alueilla lukuun ottamatta Kiinaa, jossa tilaukset laskivat merkittävästi, kertoo Koneen toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth.

Ehrnroothin mukaan saadut tilaukset ovat edelleen korkealla tasolla, vaikka yhteensä uusien tilausten arvo laski vajaaseen 2,1 miljardiin euroon. Viime vuoden toisella neljänneksellä luku oli lähes 2,2 miljardia euroa.

Ehrnrooth sanoo, että hän on erityisen tyytyväinen palveluliiketoiminnan liikevaihtoon ja modernisointitilausten kasvuun.

– Tämä luo meille hyvän lähtökohdan jatkaa työtämme palveluliiketoimintojen kasvun kiihdyttämiseksi.

Kone myös ilmoitti, että se nostaa hieman kuluvan vuoden liikevoittonäkymiään. Nyt kuluvan vuoden liikevoiton arvioidaan olevan 1250–1330 miljoonaa euroa, jos valuuttakurssit pysyvät suunnilleen alkuvuoden tasolla. Liikevaihdon arvioidaan kasvavan 2-6 prosenttia. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.