Mainos

Kone jatkoi tuloksen kasvattamista – Kiinan talouden hidastuminen näkyi tilauksissa

Hissi- ja liukuporrasyhtiö Kone teki tammi-maaliskuussa 221 miljoonan euron liikevoiton ja paransi siten tulostaan viime vuoden vastaavan jakson 212 miljoonasta eurosta. Liikevaihto kasvoi 1,7 miljardiin euroon. 

Saatujen tilausten arvo laski sitä vastoin 4,3 prosenttia vertailukelpoisin valuuttakurssein laskettuna.

Toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth totesi, että vaikka tilaukset laskivat, pysyivät ne hyvällä 1,9 miljardin euron tasolla. Kiinan talouden hidastuminen näkyi tilausten kehityksessä. Tilaukset kasvoivat kuitenkin Euroopassa, Lähi-idässä, Afrikassa ja Pohjois-Amerikassa. 

Ehrnroothin mukaan Kone odottaa, että Kiinan markkina laskee 5-10 prosenttia tänä vuonna. 

– Tavoitteenamme ei ollut maksimoida kasvuamme Kiinan laskusuuntaisella uusien laitteiden markkinalla, sillä asemamme on jo vahva markkinan suurimpana yrityksenä, hän sanoi. 

Vaikka uusien laitteiden markkinat maailmanlaajuisesti tarkastellen laskivat, ovat huollon markkinat edelleen valoisat. Huoltomarkkinat ovat alkuvuonna jatkaneet kasvuaan, vahvimmin Aasian ja Tyynenmeren alueella. Ehrnroothin mukaan Kone odottaa hyvän kehityksen jatkuvan myös muuttuvassa markkinaympäristössä. 

Kone pitää markkina- ja liiketoimintanäkymänsä tälle vuodelle ennallaan. Yhtiön odotus on, että liikevaihto kasvaa 2-6 prosenttia vertailukelpoisin kurssein.

Liikevoiton odotetaan asettuvan 1,2-1,3 miljardin tasolle olettaen, että valuuttojen muuntokurssit pysyvät suunnilleen alkuvuoden tasollaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.