Kone palasi kentälle Porissa moottorivian takia – hätälaskun jälkeen kapteenia pääsi jututtamaan palomestari: "Kyllä hän oli ammattilainen"

Porissa reittilentokone joutui tänään palaamaan lentoasemalle pian nousun jälkeen. Kyseessä oli Budapest Aircraft Servicen liikennöimä Embraerin valmistama pienehkö potkuriturbiinikone.

– Noin viiden minuutin lennon jälkeen miehistö huomasi, että toisen moottorin öljynpainemittari näytti öljyn paineen olevan alhainen ja he tekivät päätöksen palata takaisin Porin lentoasemalle, sanoo päivystävä palomestari Tuomas Kiskola Satakunnan pelastuslaitokselta.

Satakunnan pelastuslaitokselle tieto tuli hätäkeskuksesta, jonne ensin soitettiin lennonjohdosta. Pelastuslaitoksella varauduttiin suuronnettomuuteen.

– Sinne lähdettiin kahdeksan pelastusyksikön voimin. Tiedossa oli, että molemmat moottorit olivat koneesta käynnissä. Varmistettiin se, että kone pääsee kentälle normaalisti, Kiskola kertoo.

Sivullisille ei aiheutunut vaaraa, eikä mitään alueita tai lentoasemaa tarvinnut evakuoida. Koneessa oli viisi matkustajaa ja kolme miehistön jäsentä.

Kun kone oli palannut turvallisesti lentoasemalle, Kiskola pääsi jututtamaan kapteenia kasvotusten.

– Hän oli ammattilainen. Ei hänen kommunikaatiostaan huomannut, että olisi mitään tapahtunutkaan. Miehistö hoiti sen niin kuin ammattilaiset, Kiskola kertoo.

Matkustajat astelivat koneesta Kiskolan mukaan tyynesti ulos. Kukaan ei loukkaantunut, eikä lääkärin apua tarvittu.

– En sanoisi, että mitään järkytystä olisi ollut.

– Kapteeni kertoi, että he tilaavat siihen oman lentoyhtiönsä mekaanikon, joka tulee tarkastamaan koneen.

 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja