Kompaktisportit viivalla

Pienten perheautojen tehomallit tarjoavat hauskuutta ja käytännöllisyyttä samassa paketissa. Vaihtoehtoja tässä koko- ja hintaluokassa on varsin paljon. Tarjolla on niin 3- ja 5-ovisia hatchbackeja ja on mukana myös 2-ovinen coupe. Vertailumme autojen teholukemat vaihtelevat välillä 250-326 hevosvoimaa, ja mukana on niin etu-, taka- kuin nelivetoisia kilpailijoita.

Eri valmistajat painottavat hieman eri osa-alueita autoja tehdessään. Toinen haluaa tehdä mukavan ja ripeän arkipäivän kulkupelin, kun toisen valmistajan suunnittelu painottuu huomattavasti enemmän rataominaisuuksiin. Tulokset voivat vaihdella siis merkittävästi sen mukaan, mitä asioita itse haluaa painottaa.

Vertailun autoista Audi, Seat ja Volkswagen perustuvat samalle pohjalevylle, mutta jokaisella on silti omat piirteensä. Erityisesti Audi ja Volkswagen erottuvat nelivedolla, kun taas Seat edustaa hyvin toimivaa etuvetoa. Myös Ford, Opel ja Renault ovat etuvetoisia ja autojen välille syntyy varsin merkittäviä eroja autojen rajoilla mentäessä. BMW puolestaan on ajohauskuuden perässä takavetoisuudella.

Koko vertailu löytyy Teknavin numerosta 10/2014.

Lue myös:

    Uusimmat