Mainos

Kommentti: Piinaavaa jännitystä Vihreiden puoluekokouksessa

Vihreiden puoluekokouksessa Tampereella ei pitänyt olla juuri dramatiikkaa. Puheenjohtajakisa oli ollut perussuomalaisiin verrattuna suorastaan tylsä. Ehdokkaatkin olivat jääneet monille etäisiksi. Puheenjohtajakampanjoitakaan ei enää käyty, sillä voittajan ratkaisee käytännössä jäsenäänestys, jossa äänet oli annettu jo ennen puoluekokousta.

Jännitystä järjestyi kuitenkin sittenkin. Ehdokkaat, puoluekokousväki ja media jännittivät tuntitolkulla ääntenlaskennan valmistumista. Alun perin tuloksen piti olla selvä kello 14, mutta ei ollut. Jossain vaiheessa kerrottiin, että syy viivästykseen oli Helsinkiin unohtunut nelisensataa ääntä.

Vihreissä oli kysyntää niin sanotulle maaseutuvihreälle ja toisaalta naiselle. Kuuden ehdokkaan joukossa ennakkosuosikit olivat jyväskyläläinen kansanedustaja Touko Aalto ja helsinkiläinen Emma Kari. Kari leimautui väistyvän puheenjohtajan Ville Niinistön suosikiksi kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluodon lausunnossa, mikä tuskin edisti kampanjaa.

Puoli kahdeksalta illalla selvisi lopulta, että uusi puheenjohtaja on Touko Aalto. Emma Kari jäi selvästi toiseksi. Toinen helsinkiläinen, varapuheenjohtaja ja köyhyystutkija Maria Ohisalo pääsi yllättävän lähelle, hänestä varmaan kuullaan vielä.

Perussuomalaisten puoluekokouksessa väistyvä puheenjohtaja Timo Soini sai jopa välinpitämättömät kiitokset, mutta vihreiden Ville Niinistön asema omien parissa näkyi ja kuului valtavina suosionosoituksina.

Aallolla onkin edessään kova urakka. Vihreiden suosio on noussut Ville Niinistön aikana ennätyslukemiin ja nyt pitäisi uuden puheenjohtajan johdolla tehdä vaaleissa kunnon tulosta. Saa nähdä, minkä roolin Niinistö lopulta ottaa vihreissä. Jäähyväispuheessakin tuli jo vaalikampanjaohjeita seuraajalle.

2:16

10:28

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.