Kommentti: Nämä ovat 15 parasta kappaletta vuonna 2018 – Childish Gambinon This is Americasta Ruusujen Toyota Celicaa

MTV Uutisten toimitus valitsi vuoden parhaat kappaleet.

Vuoteen 2018 mahtui lukuisia huippukappaleita lukuisilta huippuartisteilta. MTV Uutisten listaukseen mahtuu suomalaista räppiä, norjalaista poppia, ruotsalaista metallia ja brittiläistä punkkia.

Gettomasa – Lössi


Hip hop -ehdokkuuden Emma Gaalassa saanut Gettomasa antaa palaa tällä sääliä antamattomalla rap-kappaleella. Lössi on röyhkeä, eikä pyytele anteeksi.

Sigrid – High Five


Flow-festivaaleilla vieraillut Sigrid oli BBC:n Sound of 2018 -listauksen kärkinimi. High Five on tanssittava pop-kappale, jossa Sigridin uniikki ääni pääsee oikeuksiinsa.

Charli XCX feat. Troye Sivan – 1999


90-luvun loppuun kaipaileva kappale on todellinen pop-anthemi. Charli XCX jatkaa yhtenä nykypopin mielenkiintoisimmista nimistä.

Architects – Royal Beggars


Brittiläinen metalliyhtye Architects ei säästele Royal Beggars -kappaleella. Yhtyeen laulaja Sam Carter osoittaa kerta toisensa jälkeen, miksi hän on yksi parhaita vokalisteja metalligenressä.

Ruusut – Toyota Celica


"Mun sydän sanoo moi" -sanoilla alkava Ruusut-yhtyeen Toyota Celica on mieletön fiilistelybiisi, jonka hengenmaisemaan pystyy ainakin maakunnasta kotoisin oleva allekirjoittanut erittäin hyvin samaistumaan. Rauhallisesti alkava kappale kasvaa kauniiseen mutta osin kohtalokkaaseen kliimaksiinsa jopa ylevästi, mikä toimii erittäin loistavasti myös livenä. 

Childish Gambino This is America


Monilahjakkuus Childish Gambino järisytti musiikkimaailmaa kantaaottavalla This is America -kappaleella, joka on ehdolla lukuisissa eri Grammy-kategorioissa. Kappaleen musiikkivideo on yksi vuoden hienoimpia. 

Grimes – We Appreciate Power


Art pop -artisti Grimes teki odotetun paluun musiikin pariin metallikitaran täytteisellä We Appreciate Power -kappaleella. Koneiden ja ihmisten yhdistelemisestä kertova kappale huokuu cyber punk -tunnelmaa.

Ghost – ​​​​​​​Rats


Ruotsin ylpeys Ghost julkaisi tänä vuonna neljännen studioalbuminsa Prequelle. Levyä edelsi loistava, 80-luvun tukkahevistä vaikutteita lainaava singlelohkaisu Rats. Ehdokkaana vuoden parhaaksi rock-kappaleeksi Grammy-gaalassa.

Janelle Monáe – ​​​​​​​Make Me Feel


Näyttelijänäkin uraa luoneen Janelle MonáenMake Me Feel on kuin oodi edesmenneelle Princelle. Seksiä tihkuva kappale saa tanssijalan vipattamaan. Kappaleen sanoitukset sen sijaan käsittelevät Monáen omaa seksuaalisuutta.

Vince Staples – FUN!


Klassisia Yhdysvaltojen etelärannikon rap-elementtejä sisältävässä kappaleessa Vince Staples kertoo, että hän haluaa vain pitää hauskaa. Kappaleen nerokkaalla musiikkivideolla seurataan elämää Staplesin naapurustossa Google Street View'n kautta.

Elderbrook – Sleepwalking


Vahvasti tietään suurta mainetta kohti rakentava brittiläinen Elderbrook on kuin iloisempi ja tanssittavampi Jamie XX. Sleepwalking on yksi tämän vuoden parhaita tanssibiisejä, jonka koukuttava nostatus ennen sen huippua on kerta kaikkiaan nerokas.

Anderson .Paak feat. Kendrick Lamar – Tints


Kahden räpin mahtimiehen yhteistyöltä oli lupa odottaa paljon, eikä Tints ilmestyessään tuottanut pettymystä. Tanssittava ja funkmainen kappale on taattua Anderson .Paakia, mutta Kendrick Lamarin kuuleminen tällaisessa ilottelevassa teoksessa sen sijaan on erittäin poikkeavaa, mutta myös raikasta.

IDLES – Danny Nedelko


Danny Nedelko on hyväntuulinen maahanmuuttajista kertova kappale. IDLES on yksi rock ja punk -musiikin mielenkiintoisimpia nimiä tällä hetkellä. Yhtye soittaa kesällä Helsingissä järjestettävillä Sideways-festivaaleilla.

A$AP Rocky feat. Skepta – Praise the Lord (Da Shine)


New York ja Lontoo kohtaavat tässä A$AP Rockyn uusimmalle levylle tehdyssä kappaleessa. Skeptan rosoinen ulosanti on loistava kontrasti A$AP Rockyn sulavalle flowlle.

SPOPHIE – Ponyboy


Brittituottaja SOPHIEn Ponyboy on täynnä aggressiivisia syntetisaattoreita ja ääniä, joita ei voisi kuvitella olevan olemassa. Samaan aikaan kappale on kuitenkin uskomattoman tarttuva ja tanssittava.

Lue myös:

    Uusimmat