Kommentti: Ministeripestistä tiukka äänestys – Sipilä sai näpäytyksen keskustan kenttäväeltä

Uuden elinkeinoministerin valinta meni yllättävän täpäräksi: Mika Lintilä voitti Mauri Pekkarisen tiukassa äänestyksessä 37-33.

Lintilä voitti Pekkarisen niukasti 2:40

Sipilä sai näpäytyksen Keskustan kenttäväeltä 2:51

Puheenjohtaja Juha Sipilä sai samalla muistutuksen, että Keskusta on kansanliike eikä yritys.

Sipilä ilmoitti viime sunnuntaina pääministerin haastattelutunnilla hieman liian itsetietoisesti, että uuden ministerin nimi on vain hänen päässään. Keskustan kentällä kohauteltiin kulmia ja eilisiltana osa eduskuntaryhmästä alkoi kerääntyä Pekkarisen taakse.

Operaatio oli varsin nopea, sillä vasta varhain tänä aamuna Aila Paloniemeä, niin ikään kansanedustaja Keski-Suomen vaalipiiristä, pyydettiin tekemään vastaesitys Sipilälle.

Paloniemi tarttui tomerasti tehtävään, koska hänen mielestään vaikeina aikoina hallitukseen tarvitaan pitkää ministerikokemusta ja sitä Pekkarisella on.

Äänestystä uudesta ministeristä ei pidä kuitenkaan ylidramatisoida. Keskustassa ovat aina laineet lyöneet korkealla, kun henkilöjä on valittu. Ja nuijankopautuksen jälkeen pulinat pois.

Vuodenvaihteessa, kun Lintilä astuu Rehnin seuraajaksi, kovinkaan moni ei enää muistele tämän päivän äänestystuloksia. Silloin on ministerillä ja koko hallituksella jo muita murheita.

Hallituksessa säilyy vahva jalkapallo-osaaminen, sillä väistyvä Rehn ja tilalle nouseva Lintilä ovat eduskunnan jalkapallojoukkueen kärkipari. Lintilä on tunnettu myös innokkaana hevosmiehenä, joten Timo Soinin hillotolppa-puheita ymmärtää jatkossa hallituksessa ainakin yksi ministerikollega. 

Lue myös:

    Uusimmat