Mainos

Kommentti: Miksi homoudella on väliä urheilussa?

2:48

Homoseksuaalisuus on edelleen tabu urheilussa.

Sitä se on erityisesti Suomessa. Tein taannoin tv-insertin Suomen ykkösuimarin Ari-Pekka Liukkosen kanssa siitä, miksi aihe on yhä tabu.

Kolmisen vuotta sitten julkisuudessa itse seksuaalisesta suuntautumisestaan avoimesti puhunut jyväskyläläinen kertoi useiden eri lajien urheilijoiden kertoneen hänelle sen jälkeen, etteivät he valitettavasti uskalla toimia hänen tavoin.

Se on äärimmäisen surullista. Jopa käsittämätöntä. Jokaisen ihmisen pitäisi saada olla elämässään juuri sellainen kuin aidosti on. Jotkut ovat kysyneet allekirjoittaneelta, että mitä väliä sillä edes on? Miksi nostaa asiaa esiin? 

Kuten Liukkonenkin totesi: salailu ja teeskentely vaikuttivat hänen urheilu-uraansa pitkään hyvin negatiivisella tavalla. Kehitys urheilijana pysähtyi. Eli kyllä, sillä todellakin on väliä. 

Näin joulun aikaan jokaisen urheilutoimijan kannattaa katsoa peiliin asian suhteen ja miettiä: luommeko me itse naurettavilla ”homoläpillämme ja lapsellisella äijäilyllämme” urheilun keskuuteen vastenmielistä ilmapiiriä ja kulttuuria, jonka vuoksi epävarmat yksilöt haluavat pysyä visusti kuoressaan? 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.