Kommentti: Love Island -voittajien satumainen rakkaustarina saa paatuneimman ja mustimman sydämenkin uskomaan jälleen rakkauteen

2:29
Viimeinen päivä villalla on tunteikas, sillä saarelaiset saavat terveisiä koti-Suomesta. Ilta huipentuu finaaliin, jossa kruunataan Love Island Suomen toisen kauden voittajapari.

Sofian ja Eetun voitto kruunasi poikkeuksellisen rakkaudentäyteisen Love Island Suomi -kauden, vaikka uskomaton rakkaustarina ei ollut mikään itsestäänselvyys.

Love Island Suomi -ohjelman toinen kausi tuli päätökseensä upealla tavalla, kun tiistai-iltana 15. lokakuuta ohjelman odotettu voittajapari vihdoin julkistettiin. Voittajiksi kruunattiin Sofia ja Eetu, eikä lopputulos yllättänyt katsojaa. Kuten ei sekään, että toisistaan täysin lumoutuneet saarelaiset valitsivat illan päätteeksi rakkauden, eli he tulevat jakamaan ohjelman voittajina saamansa 25 00 euron palkinnon.

Vaikka Eetun ja Sofian voitto ei tullut yllätyksenä finaalia katsoessa, laukkasivat he kuitenkin koko kilpailun voittoon tavallaan mustina hevosina. Kaksikon rakkaustarina ei varsinkaan ohjelman alussa ollut mikään itsestäänselvyys. Rehellisesti sanottuna tavattuani saarelaiset ennen ohjelman alkua en olisi koskaan uskonut näin käyvän.

Sekä Sofia, että Eetu olivat aivan ensimmäisten saarelaisten joukossa, jotka astelivat Love Island Suomi -villaan ohjelman alkaessa maanantaina 19. elokuuta, kaksi kuukautta sitten. Ensimmäisessä valinnassa saarelle saapuneet sinkut hykertelivät selkeästi jännityksestä, kun miehet ja naiset pääsivät tapaamaan toisensa ensimmäistä kertaa.

Kun Sofia asteli esiin villan pihalla odottavien miesten luokse, osoitti Eetu heti omaa kiinnostustaan astumalla eteenpäin. Tuolloin Sofia ei mieheen kuitenkaan syttynyt, vaan asteli intuitionsa johdattamana Artun luokse, todeten pian tämän olleen suuri virhe miehen lohkaiseman huonon vitsin seurauksena.

Ei kuitenkaan kulunut kauaa, kun Sofia löysi tiensä Eetun syliin. Mies valitsi naisen parikseen ensimmäisessä tulipaikan parinvalinnassa, ja loppu on historiaa.

Vaikka Eetun ja Sofian yhteinen taival alkoi jo varhaisessa vaiheessa, se eteni tasaisen hitaasti ja varmasti. Ilmassa oli alkuun runsaasti vaiheilua ja epävarmuutta, mutta tämä ei rauhallisen Eetun mieltä murtanut. Päinvastoin, mies otti härkää sarvista kiinni ja sulatti koko Suomen televisiokansan sekä uuden parinsa sydämet järjestämällä tälle Love Island Suomen toisen kauden ensimmäiset epäviralliset ensitreffit villan pihalla.

Sofia, suomalaiset televisionkatsojat sekä minä olimme myytyjä.

Tämän jälkeen Eetun ja Sofian yhteinen matka on ollut melko tasaista nousua, yhtä keskikokoista epäilyksen varjoa lukuun ottamatta. Saarelaisten pelatessa eräänä iltana pullonpyöritystä Sofialle selvisi, että Eetu oli pettänyt entistä tyttöystäväänsä. Nainen järkyttyi tiedosta, sillä parin aiemmin keskustellessa Eetu oli sanonut, ettei ole näin koskaan toiminut.

Tilanne oli kuitenkin nopeasti selvitettävissä. Kyseessä oli Eetun mukaan väärinkäsitys siitä, oliko hän aikoinaan jo eronnut entisen tyttöystävänsä kanssa vai ei. Klassinen ”We were on a break” -tilanne siis, joka on tuttu Frendit-ohjelmaa seuranneille. Sattuuhan noita. Kaikki oli jälleen hyvin Eetun ja Sofian onnellisessa kuplassa.

Kahden kuukauden aikana saarelle saapui liuta uusia sinkkuja, villan naiset lähetettiin muutamaksi päiväksi muualle asumaan uusien naisten saapuessa tilalle ja tuoreiden parien elämää yritettiin maustaa useilla muillakin eri tavoilla. Eetu ja Sofia pysyivät yhdessä, kuin liimattuina.

Viikko sitten Sofia puolestaan sulatti suomalaisten sydämet tunnustamalla Eetulle rakastavansa tätä. Ketään tuskin yllätti, että Eetu vastasi siihen kertoen myös itsekin rakastavansa Sofiaa. He sopivat olevansa pariskunta, joka lähtee saarelta tyttö- ja poikaystävänä.

Tapasin saarelaiset aamulla ennen finaalia haastatellessani heidät jännitystunnelmistaan Huomenta Suomeen. Haastattelun aikana totesin, kuinka toimittajakin herkistyy nyt katsoessaan rakastuneita pareja.

Se ei ollut vitsi, eikä osa käsikirjoitusta. Vaikka olen onnellinen muidenkin finaaliin yltäneiden parien, Vanessan ja Reetun sekä Jennin ja Juhon puolesta, Sofian ja Eetun näkeminen yhdessä tuntuu oikealta ja valaa uskoa tosirakkauteen paatuneimmassakin sydämessä. Kun he katsovat toisiaan lumoutuneina, on ulkopuolinenkin sitä mieltä, että kaikki palaset ovat loksahtaneet kohdalleen.

Eetun sanoin: "kun tällainen tyyppi on löytynyt, niin mitäs sitä jarruttelemaan".

MTV Uutiset Live kertaa tärkeimmät tapahtumat suoraan Espanjasta!

7:13

Love Island UK -sarjan 5. kausi C Moressa ja mtv-palvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja