Mainos

Kommentti: Kumpi on oikeampi työväenpuolue – SDP vai PS?

Tappiokierteestä kärsivällä SDP:llä on käsillä ratkaisevat hetket kamppailussa siitä, kumpi on oikeampi työväenpuolue, se vai Perussuomalaiset.

Perussuomalaiset joutuu taipumaan hallituksen yhteisiin linjauksiin ja viskelemään sivusta omia heittojaan niin, että ihan tulee SDP:n viime hallituskausi mieleen. Toinen oppositiopuolue vihreät on porskuttanut eteenpäin, kun keskustelua ovat hallinneet Fennovoiman ydinvoimalahankkeen sotkut ja Talvivaaran jatkuvat ongelmat.

Nyt on demareilla näytön paikka, perussuomalaisiin karanneet äänestäjät pitäisi saada takaisin. Julkisuudessa keskustellaan yhteiskuntasopimuksen kaatumisesta ja tästä seuraavista työelämän uudistuksista, jotka eivät varmasti ole kivoja. Hallitus myös leikkaa esimerkiksi sosiaalietuuksia.

SDP:n omissa avauksissa on kuitenkin parantamisen varaa, toki oppositiossa keinot ovat rajalliset. On oma yhteiskuntasopimusprosessi, jonka tuloksille hallitus tuskin korvaansa lotkauttaa. Vientivetoista talouskasvua toivovat kaikki. Koska perussuomalaisten Timo Soini väisti perinteisesti toiseksi suurimmalle puolueelle kuuluvan valtiovarainministerin salkun, tilanne ei ole niin otollinen kuin voisi olla.

Arvorintamalla SDP on löylyttänyt perussuomalaisia isolla kädellä. Eduskuntaryhmän kesäkokouksessa tänään Antti Rinne antoi perussuomalaisille täyslaidallisen Immos-kohusta. Uusi peliliike on puhemies Maria Lohelalle (ps.) esitelty aloite eduskuntakeskustelusta, aiheina rasismi, vihapuhe ja monikulttuurisuus. Lohela on yksi niin sanotun nuivan manifestin allekirjoittajista, ja joukossa on myös Olli Immonen.

Entinen puheenjohtaja Jutta Urpilainen ei muuten ollut tänään SDP:n kesäkokouksessa Espoossa paikalla. Syyksi kerrottiin ulkomaanmatka.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.